Házi mézes krémes klasszikusan

A gyermekkori karácsonyaim egyik elmaradhatatlan édessége volt a csokimázas, mézes tésztájú finomság a házi mézes krémes. A zserbó és sokáig elálló,  lekváros hájas kifli na és persze a bejgli mellett ez biztosan elkészült minden évben. Persze abban az időben egyetlen hétvége se múlhatott el sütemény nélkül. Ma már csak szinte akkor sütjük, ha nagyobb vendégség van.

házi mézes krémes

A házi mézes krémes mellett szól a finomságán túl, az előre elkészíthetősége. Akár napokkal előbb megsüthetjük, sőt még az is jót is tesz neki, ha a krémmel megtöltve áll egy kicsit. 

Házi mézes krémes hozzávalói (közepes méretű tepsihez) 

Tésztához

  • 1 tojás,
  • 2 kanál méz,
  • 2 kanál tej,
  • 10 dkg zsír,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 kávés kanál szódabikarbona,
  • 45 dkg liszt

Krémhez

  • 4 dl tej,
  • 4 kanál liszt,
  • 20 dkg vaj,
  • 17 dkg porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor

Házi mézes krémes elkészítése

  • a tészta hozzávalóit a liszt kivételével  gőz felett 5 percig keverjük,
  • még melegen hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk,
  • három egyenlő részre osztjuk a tésztát,
  • mindegyiket kinyújtjuk és tepsi hátán közepes lángon egyesével megsütjük,
  • a tejbe beletesszük a lisztet és összefőzzük,
  • ha kihűlt, beletesszük a vajat, a porcukrot és a vaníliát,
  • jól kikeverjük, 
  • a 3 lapot megtöltjük a krémmel és csokimázat teszünk rá.

Csoki máz készítése

3 kanál kakaót, 3 kanál cukorra és 3 kanál vízzel rövid ideig főzünk, majd 5 dkg vajat keverünk bele. Ha kissé kihűlt, a tésztára rakjuk.

 

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 108
  •  
  •  
  • 63
  •  
  •  
  • 108
  •  
  •  
  • 63
  •  
  •  

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × 5 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás