Csőben sült sajtos szűzérmék, pirított cukkinis pennével

A csőben sült sajtos szűzérmék mellé nagyon jól illik a pirított cukkinis penne tészta. A nagyszerű fogás receptjét kellő alapossággal írta le olvasónk, így annak elkészítése a főzésben kevéssé jártasak számára is nyugodtan ajánlható.

csőben sült sajtos szűzérme pirotott cukkinis téstával

Csőben sült sajtos szűzérmék, pirított cukkinis pennével

„Ízekben gazdag, finom fogást készítettem, csőben vagyis sütőben készre sütve.
Minden hozzávaló, fűszer hozzájárult az ízek élvezetéhez. Jó szívvel ajánlom az elkészítését. – ajánlotta figyelmünkbe Illésné Nagy Mária a kitűnő fogást.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 2 kisebb szűzpecsenye (kb. 60 dkg)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • , bors
  • 2-3 evőkanálnyi magos mustár (Maille – magos mustár fehérborral)
  • 2-3 evőkanálnyi dijoni mustár
  • 1 nagyobb szál póréhagyma
  • 3 dl tejszín
  • kb. 8-10 szelet sajt (Trappista, Gouda, Edami, Karaván….)

Körethez:

  • 500 g penne tészta (vagy tetszőleges fajta)
  • 1 közepes méretű, zsenge cukkini
  • vaj,
  • só,
  • bors,
  • kakukkfű

Csőben sült sajtos szűzérmék elkészítése

  • A szűzpecsenyét megtisztítottam, az ínszalagot eltávolítottam, ujjnyi vastag szeletekre vágtam.
  • A kés lapjával, a hússzeletek mindkét oldalára erőteljes ütést mértem, kicsit lelapítottam. Minden szelet, mindkét oldalát megsóztam, pici borsot tekertem rá.
  • Alaposan megkentem mindkét felét magos mustárral, amit dijoni mustárral kevertem össze.
  • Egy nagyobb méretű, lapos sütőedényben (ezt tettem később a sütőbe) olajat és vajat olvasztottam, felhevítettem és beletettem a megkent szűzérméket. Erős tűzön, hirtelen mindkét oldalukat 2-2 percig pirítottam.
  • Ezután kiemeltem és egy jénaiba pakoltam az elősütött érméket, majd folpackkal letakartam, félretettem.
  • A sült mustáros pecsenyezsírba beleszórtam 1 szál felvágott póréhagymát, kevergetve pirítani kezdtem. Amikor kissé üvegesre sült, felöntöttem tejszínnel, felforraltam.
  • Kóstolás következett: lehet sóval, borssal fűszerezni ízlés szerint.
  • Ezután visszapakoltam az elősütött, várakozó húsokat, összeforraltam, megforgattam a húsokat és levettem a tűzről.
  • Tetejét sajtszeletekkel borítottam be és betettem grillfokozatra állított sütőbe (200 fok). Csak addig sütöttem amíg a sajt kissé megpirult a tetején, a mártás pedig besűrűsödött.
  • Amíg pirul a sajtos finomság…. egy zsenge cukkinit hosszában elfeleztem, vastagabb szeletekre vágtam.
  • Egy teáskanálnyi vajon, erős tűzön pirítani kezdtem.
  • Sóval, frissen őrölt borssal, szárított kakukkfűvel fűszereztem, rövid ideig pirítottam amíg puhulni kezdett. Penne tésztát főztem sós, pici olajos vízben (al dente), leszűrtem és a pirított cukkinival összeforgattam. Ez volt a köret! 😉
  • Tálaláskor a cukkinis tészta mellé halmoztam a húsból és a finom mártásból.

Nagyon finom, ízletes fogás, készítsétek el Ti is!

Jó étvágyat kívánok! 😋

Nagyon köszönjük a kitűmő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük