Pupusa, azaz töltött tortilla serpenyőben

A pupusa eredetileg egy közép-amerikai étel, ami kukorica lisztből készül. A tölteléke pedig leggyakrabban sajtot, sült babot, töpörtyűt, tököt vagy tökvirágot tartalmaz. De készíthetjük magyarosan is, egészen más töltelékkel.

pupusa

“A Pupusas (töltött tortillaváltozat) El Salvador nemzeti eledele, nagyon hamar függőséget tud okozni, annyira finom 🤩👍😋 Egyszerű, nagyszerű, ráadásul serpenyőben készül❗️Az is jó benne, hogy kedvünk, ízlésünk, illetve hűtőnk tartalma szerint variálhatjuk a tölteléket.
Feltétlenül próbáljátok ki, hihetetlenül finom!” -írta Illésné Nagy Mária

Pupusa hozzávalói

  • 30 dkg liszt,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 1 teáskanál só,
  • 50 ml olaj,
  • 120 ml víz,
  • töltelékbe: sajt, sonka vagy kolbász, újhagyma, fűszerek, tejföl.

Pupusa elkészítése

  • a tésztát összegyúrjuk,
  • pihentetjük amíg készül a töltelék,
  • 10 dkg sonkát vagy kolbászt (lehet vegyesen is) felvágunk kockákra,
  • 1-2 szál újhagymát feldarabolunk,
  • tehetünk bele 1 csípős paprikát vagy édes pritaminpaprikából egy felet felkockázva,
  • 10 dkg reszelt sajtot,
  • 3 evőkanálnyi tejfölt,
  • sózzuk, borsozzuk, összekeverjük.
  • a tésztát 8 felé vágjuk,
  • gömbölyítjük, egyesével “nyitott kéz” nagyságúra kinyújtjuk,
  • a töltelékből egy evőkanálnyit, hosszúkás alakban középre halmozunk,
  • két oldalról felhajtjuk és középen összecsípjük végig a tésztaszéleket,
  • erősen nyomjuk össze, különben szétnyílik,
  • pár csepp olajat teszünk a serpenyőbe és az összecsípett oldalával lefelé, közepes hőfokon kezdjük sütni, 3-4 percig oldalanként,
  • az oldalára állítva is picit piríthatjuk, ha szeretnénk.

Furcsának tűnhet, de higgyétek el teljesen átsül, finoman puha, ízletes lesz a tölteléktől.

Szerintem óriási! Nagyon finom!!

Zöldségekkel, ketchuppal tálalhatjuk, azon melegében fogyaszthatjuk.
Reggelire, vacsorára vagy bármikor tökéletes fogás.

Tipp: a variációk száma a tölteléket tekintve óriási, bármilyen főtt, sült hús, virsli, bacon, zöldségféle, akár előpirítva is, paradicsomszósszal keverve ( tejföl helyett ilyenkor)… lecsóval töltve stb. stb….. sajt minden esetben legyen benne! 

Készítsétek el, jó étvágyat kívánok! 😋”

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

További hasonló ételek receptje

  • 378
  •  
  • 9
  •  
  •  
  • 378
  •  
  • 9
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − 9 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás