Bakonyi sertéstokány receptje

Ha valami bakonyi módra készül, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az egyik fontos alapanyaga a gomba. Már pedig az az étel, amiben gomba is van, igazán izgalmas ízvilágú. Ismerd meg a bakonyi sertéstokány készítésének módját!

bakonyi sertéstokány

“Mai ebédünk…😋 A gombával készített húsételek különlegesen ízletesek….ez az étel készülhet akár csirkéből, pulykából is. Rizs készült hozzá, amibe a végén felaprított petrezselyemzöldet kevertem. Jó főzőcskézést és jó étvágyat kívánok!” – ajánlotta Illséné Nagy Mária

Bakonyi sertéstokány hozzávalói – 4 személyre

  • 1 kg sertéscomb (lehet karaj, lapocka is),
  • 10 dkg füstölt szalonna (mangalica),
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma,
  • 30 dkg fehér vagy barna csiperkegomba,
  • 1 paradicsom,
  • 1 tv paprika,
  • só,
  • bors,
  • 1 teáskanál őrölt piros paprika,
  • 3 dl tejföl,
  • 1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt.

Bakonyi sertéstokány elkészítése

  • a húst csíkokra vágjuk,
  • a szalonnát apró kockákra vágjuk,
  • egy edényben zsírjára sütjük,
  • a hagymát kockákra vágjuk, 
  • a kisült szalonnához adjuk, együtt sütjük,
  • a paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk,
  • hozzáadjuk,
  • sóval, borssal, piros paprikával fűszerezzük,
  • hozzáborítjuk a csíkokra vágott húst,
  • néhány percig kevergetjük, amíg kifehéredik,
  • majd felöntjük kb. 2 dl vízzel,
  • lefedjük, pároljuk,
  • amikor már majdnem puha a hús, a felszeletelt gombát hozzáadjuk és lefedve tovább pároljuk,
  • ha a gomba és a hús is megpuhult, a tejfölt elkeverjük a keményítővel vagy liszttel és az elkészült szaftos húshoz öntjük, besűrítjük.

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

További gombás főételek

  • 431
  •  
  • 7
  •  
  •  
  • 431
  •  
  • 7
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − 9 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás