Fornettis pogácsa receptje

Fornettis pogácsa (fornetti pogácsa) frissen készül. Réteges és mennyei. Sokkal finomabb, mint a készen kapható fagyasztott változata. Elkészítése végtelenül egyszerű. A rengeteg pogácsa recept közül ez az egyik legfinomabb, érdemes kipróbálni.

Fornettis pogácsa

Fornettis pogácsa

Hozzávalók

Tésztához

  • 50 dkg liszt,
  • fél evőkanál só,
  • 5 dkg margarin,
  • 2 tojás sárgája,
  • 9 dkg tejföl,
  • 1 dl tej,
  • 2,5 dkg élesztő.

Kenéshez:

  • 5 dkg margarin,

Tetejére: 

  • 1 tojás,
  • 5 dkg  reszelt sajt,
  • köménymag vagy bármi más mag.

Elkészítése

  • az 50 dkg lisztet, a sót 5 dkg margarinnal jól összemorzsoljuk.
  • hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, a 9 dkg tejfölt és az 1 dl cukros tejben felfuttatott élesztőt.
  • alaposan összegyúrjuk,
  • fél órán  át kelesztjük,
  • 1,5 cm vastagra nyújtjuk,
  • 5 dkg olvasztott margarinnal lekenjük,
  • szorosan felcsavarjuk, pont úgy, mint a mint a bejglit,
  • letakarva újabb fél órán át pihentetjük,
  • ismét 1,5 cm-re nyújtjuk,
  • felvert tojással lekenjük,
  • reszelt sajttal megszórjuk,
  • kiszaggatjuk,
  • sütőpapíros tepsin újabb 20 percig pihentetjük,
  • aztán hideg sütőbe tesszük, amit 200 fokra bekapcsolunk,
  • kb 15 perc múlva visszavesszük 180 fokra és készre sütjük.

Nagyon köszönöm a receptet Bedi Istvánnénak!

További pogácsa receptek

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Simo szerint:

    Biztos hogy csak 5 dkg margarin kell bele é 5 dkg a kenéshez? mert ugyanezt a receptet találtam meg máshol. Az összes hozzávalók ugyanolyan mennyiségben szerepelnek mint ez a recept, de a margarin dupla annyi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenöt + egy =