Emeletes élvezet – sütés nélküli finomság

Az emeletes élvezet sütit ugyan tepsiben készítjük, de nem kell sütni. A tepsi csupán a finom édesség megformázására szolgál. Az egyszerű recept alapján csak egymásra rétegezzük a kevés hozzávalóból álló emeleteket és a végén egy finom és mutatós süteményt kapunk. 

emeletes élvezet, sütés nélküli sütemény

Emeletes élvezet hozzávalói és elkészítése

Ha egy sütemény hozzávalói között szerepel a túró, akkor szerintem azzal már nem igen lehet mellényúlni. Ráadásul, ha a csodálatos desszerthez még a sütőt sem kell bekapcsolni, az már igencsak a kedvemrevaló. Az emeletes élvezet minden fenti követelménynek megfelel. Már csak össze kell állítani.

Emeletes élvezet rétegei

1. réteg:

  • 50 dkg darált keksz,
  • 10 dkg margarin,
  • 10 dkg porcukor,
  • kevés tej (én kb. 2 dl-t öntöttem hozzá apránként).

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és egy tepsibe ( 28 x 36 cm) nyomkodjuk.

2. réteg:

  • 25 dkg túró,
  • ízlés szerint cukor,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 csomag vaníliás cukor.

A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszes rétegre kenjük.

3. réteg:

  • 2 csomag hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor (pl. Gála, vagy Aranka),
  • 5 dl tej,
  • 1 csomag vaníliás cukor.

Előírás szerint elkészítem a két pudingport és a túrós rétegre elterítem.

4. réteg:

  • 2-3 dl növényi tejszín (pl. Hulala), ebbe nem kell fixáló,
  • esetleg zselatin fix.

A biztonság kedvéért a pudinghoz kevertem 1 zselatin fixet.

Nagyon köszönöm a receptet Pethes Juditnak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

13 − 13 =