Emeletes élvezet – sütés nélküli finomság

Az emeletes élvezet sütit ugyan tepsiben készítjük, de nem kell sütni. A tepsi csupán a finom édesség megformázására szolgál. Az egyszerű recept alapján csak egymásra rétegezzük a kevés hozzávalóból álló emeleteket és a végén egy finom és mutatós süteményt kapunk. 

emeletes élvezet, sütés nélküli sütemény

Emeletes élvezet hozzávalói és elkészítése

1. réteg:

  • 50 dkg darált keksz,
  • 10 dkg margarin,
  • 10 dkg porcukor,
  • kevés tej (én kb. 2 dl-t öntöttem hozzá apránként).

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és egy tepsibe (28×36 cm) nyomkodjuk.

2. réteg:

  • 25 dkg túró,
  • ízlés szerint cukor,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 csomag vaníliás cukor.

A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszes rétegre kenjük.

3. réteg:

  • 2 csomag hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor (pl. Gála, vagy Aranka),
  • 5 dl tej,
  • 1 csomag vaníliás cukor.

Előírás szerint elkészítem a két pudingport és a túrós rétegre elterítem.

4. réteg:

  • 2-3 dl növényi tejszín (pl. Hulala), ebbe nem kell fixáló,
  • esetleg zselatin fix.

A biztonság kedvéért a pudinghoz kevertem 1 zselatin fixet.

Nagyon köszönöm a receptet Pethes Juditnak!

Köszönöm a megosztásokat!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük