Emeletes élvezet – sütés nélküli finomság
Az emeletes élvezet sütit ugyan tepsiben készítjük, de nem kell sütni. A tepsi csupán a finom édesség megformázására szolgál. Az egyszerű recept alapján csak egymásra rétegezzük a kevés hozzávalóból álló emeleteket és a végén egy finom és mutatós süteményt kapunk.
Emeletes élvezet hozzávalói és elkészítése
Ha egy sütemény hozzávalói között szerepel a túró, akkor szerintem azzal már nem igen lehet mellényúlni. Ráadásul, ha a csodálatos desszerthez még a sütőt sem kell bekapcsolni, az már igencsak a kedvemrevaló. Az emeletes élvezet minden fenti követelménynek megfelel. Már csak össze kell állítani.
Emeletes élvezet rétegei
1. réteg:
- 50 dkg darált keksz,
- 10 dkg margarin,
- 10 dkg porcukor,
- kevés tej (én kb. 2 dl-t öntöttem hozzá apránként).
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és egy tepsibe ( 28 x 36 cm) nyomkodjuk.
2. réteg:
- 25 dkg túró,
- ízlés szerint cukor,
- 2 dl tejszín,
- 1 csomag vaníliás cukor.
A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszes rétegre kenjük.
3. réteg:
- 2 csomag hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor (pl. Gála, vagy Aranka),
- 5 dl tej,
- 1 csomag vaníliás cukor.
Előírás szerint elkészítem a két pudingport és a túrós rétegre elterítem.
4. réteg:
- 2-3 dl növényi tejszín (pl. Hulala), ebbe nem kell fixáló,
- esetleg zselatin fix.
A biztonság kedvéért a pudinghoz kevertem 1 zselatin fixet.
Nagyon köszönöm a receptet Pethes Juditnak!