Bőrén sült sebes pisztráng almás tormaszósszal, fokhagymás spenótlevelekkel

A bőrén sült sebes pisztráng receptje a következő a magyaros halételek sorában. A recept leírása mellett ezúttal is mutatok egy videót is, amelyben Jahni László, a Kisücsök séfje megmutatja, hogyan készül ez a remek fogás.

Bőrén sült sebes pisztráng almás tormaszósszal, fokhagymás spenótlevelekkel

Bőrén sült sebes pisztráng almás tormaszósszal, fokhagymás spenótlevelekkel receptje

A pisztráng a Salmonidae család Salmoninae alcsaládjába tartozó egyes édesvízi halfajok köznyelvi neve. Magyarország vizeiben leggyakrabban a sebes pisztránggal találkozhatunk. A pisztrángok húsa olajos, gazdag A és D-vitaminban, illetve Omega-3 zsírsavakban. Nem mellesleg pedig egyszerűen elkészíthető és nagyon finom is.

Hozzávalók – 4 személyre

  • 4 db pisztráng (kb. 250 g/db)
  • 3 ek étolaj
  • 2 db alma (zöld, vagy más savas típusú)
  • 40 g torma
  • 10 dkg friss sajtkrém
  • 30 g vaj
  • 50 dkg spenótlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db citromcikk
  • kakukkfű
  • cukor
  • só, bors

Elkészítése

  • A sebes pisztrángot sütés előtt besózzuk, és a hasüregébe citromcikket és friss kakukkfűágat rakunk.
  • Hűtőben kb. 20 percet pihentetjük.
  • Tálalás előtt serpenyőben kevés forró olajon ropogósra sütjük.
  • Vajon megpároljuk a feldarabolt almát, hozzáadjuk a frissen lereszelt tormát és a krémsajtot, majd krémesre turmixoljuk.
  • Sóval, borssal, pici cukorral, ha kell, citromlével ízesítjük.
  • Olvasztott vajon gyengén megpirítjuk a szeletelt fokhagymát, és átforgatjuk rajta a jól megmosott spenótleveleket.
  • Sózzuk, borsozzuk.
  • A sült pisztrángot a mártással és a spenótlevelekkel együtt tálaljuk.

Bőrén sült sebes pisztráng almás tormaszósszal, fokhagymás spenótlevelekkel videón

Videón Jahni László, a Kisücsök séfje megmutatja, hogyan készül ez a remek fogás.

https://youtu.be/hMQcJTbl1uo

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük