Bőrén sült sebes pisztráng almás tormaszósszal, fokhagymás spenótlevelekkel
A bőrén sült sebes pisztráng receptje a következő a magyaros halételek sorában. A recept leírása mellett ezúttal is mutatok egy videót is, amelyben Jahni László, a Kisücsök séfje megmutatja, hogyan készül ez a remek fogás.
Bőrén sült sebes pisztráng almás tormaszósszal, fokhagymás spenótlevelekkel receptje
A pisztráng a Salmonidae család Salmoninae alcsaládjába tartozó egyes édesvízi halfajok köznyelvi neve. Magyarország vizeiben leggyakrabban a sebes pisztránggal találkozhatunk. A pisztrángok húsa olajos, gazdag A és D-vitaminban, illetve Omega-3 zsírsavakban. Nem mellesleg pedig egyszerűen elkészíthető és nagyon finom is.
Hozzávalók – 4 személyre
- 4 db pisztráng (kb. 250 g/db)
- 3 ek étolaj
- 2 db alma (zöld, vagy más savas típusú)
- 40 g torma
- 10 dkg friss sajtkrém
- 30 g vaj
- 50 dkg spenótlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 db citromcikk
- kakukkfű
- cukor
- só, bors
Elkészítése
- A sebes pisztrángot sütés előtt besózzuk, és a hasüregébe citromcikket és friss kakukkfűágat rakunk.
- Hűtőben kb. 20 percet pihentetjük.
- Tálalás előtt serpenyőben kevés forró olajon ropogósra sütjük.
- Vajon megpároljuk a feldarabolt almát, hozzáadjuk a frissen lereszelt tormát és a krémsajtot, majd krémesre turmixoljuk.
- Sóval, borssal, pici cukorral, ha kell, citromlével ízesítjük.
- Olvasztott vajon gyengén megpirítjuk a szeletelt fokhagymát, és átforgatjuk rajta a jól megmosott spenótleveleket.
- Sózzuk, borsozzuk.
- A sült pisztrángot a mártással és a spenótlevelekkel együtt tálaljuk.
Bőrén sült sebes pisztráng almás tormaszósszal, fokhagymás spenótlevelekkel videón
Videón Jahni László, a Kisücsök séfje megmutatja, hogyan készül ez a remek fogás.