Magyaros halételek videón

Nagyon megörültem, amikor rábukkantam a magyaros halételek elkészítését bemutató videóra. Köztudottan kevés halat eszünk, azt is inkább karácsonykor vagy a strandon. Édesvízi halaink változatos elkészítéséhez ad ötleteket a videó, mert a hekken és a halászlén túl is van élet, akarom mondani étel.

 

magyaros halételek

 

A Kárpát-medencét már a hun időkben is ” a vizek országának” nevezték. Bővizű folyóink és tavaink évtizedek óta látják el friss hallal a magyar emberek. Azaz csak látnák, mert igen kevés igény van rá és valljuk be őszintén a halászlén és rántott halon kívül nem túl sok elkészítési módot ismerünk.

A XVI. században több száz édesvízi halból készülő étel receptjét ismerték már. Amit szépen elfelejtettünk és a hetvenes években a zamatos hazai halfajtákat lecseréltük a hekkre. Az akár 1,4 méterre is megnövő tengeri ragadozónak ráadásul mi a kevésbé értékes részét, a farkát  esszük. Aztán rákaptunk a pangasiusra, aminek néha kétes az eredete és akár még a higanymérgezés gyanúja is fennállhat.

Ideje hát visszatérni a hagyományokhoz és a sokkal egészségesebb, sokoldalúan elkészíthető magyar halakat választani

Magyaros halételek – videó

A videón a magyar vizekben előforduló édesvízi halakból készített kitűnő ételek receptjei láthatók Jahni Lászlónak, a Kistücsök étterem szakácsának tolmácsolásában.

  • Olajos ponty,
  • Haltepertő savanyú hagymával,
  • Sáfrányos korhely halleves,
  • Fogasfilé édesköménnyel, sós túrógombóccal,
  • Káposztás csuka,
  • Bőrén sült sebes pisztráng almás tormaszósszal, fokhagymás spenótlevelekkel,
  • Zsályás harcsa rántott haltejjel és árpakásával.

 

  • 32
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  
  • 32
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tíz + 12 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás