Pirított lazacderék batátapürével és chiliszószos shiitake gombával

Igen ritkán osztok meg komplett főétel receptet. Olvasónk ötlete minden problémát megold, nem kell a köreten törni a fejünket. A kész étel úgy jó, ahogy van.

pirított lazacderék

Külön-külön fogyasztva is finom mindhárom, de most összevariáltam őket…..így lett tökéletes ebédünk 😋
Egyszerű elkészíteni és hamar az asztalra kerül ez a tökéletes, finom fogás 🍽
Az adagokat ki-ki saját személyre szabhatja, alakíthatja, én csak elmesélem hogyan készítettem el.

Pirított lazacderék batátapürével, chiliszószos shiitake gombával hozzávalói

  • batáta,
  • vaj,
  • tej,
  • lazacderék,
  • shiitake gomb,
  • édes chiliszósz.

Pirított lazacderék batátapürével, chiliszószos shiitake gombával elkészítése

Batátapüré

A batátát (édesburgonyát) megtisztítottam, kockákra vágtam, sós vízben puhára főztem. Leöntöttem a főzővizet, krumplinyomóval összetörtem, kevés vajat és annyi meleg tejet tettem hozzá, hogy püré állagú legyen…..kész!

Lazacderék 

A lazacderék bőrös oldaláról egy éles késsel lekapartam a pikkelyeket, leöblítettem. Papírkéztörlőre tettem, leitattam róla a vizet. Sóztam, frissen színes borsot őröltem rá, félretettem a sütésig.

Egy serpenyőben vajat olvasztottam, amikor sisteregni kezdett a lazacot bőrös oldalával lefelé beletettem. 2 percig erős tűzön pirítottam, megfordítottam 2 percig sütöttem.

Chiliszószos shiitake gomba

A shiitake gombát nagyobb darabokra vágtam, pici vajon 2 percig kevergetve pirítottam, édes chiliszószt csorgattam rá, annyit, hogy éppen csak rátapadjon, bevonja a gombadarabokat.

Tálalás
Tányérra helyeztem a megpirult lazacot, mellé került a batátapüré, a chiliszószós shiitake gomba. Citromot kínáltam mellé.
Jó étvágyat kívánok! ☺️

Nagyon köszönöm a receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + három =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás