Pirított lazacderék batátapürével és chiliszószos shiitake gombával
Igen ritkán osztok meg komplett főétel receptet. Olvasónk ötlete minden problémát megold, nem kell a köreten törni a fejünket. A kész étel úgy jó, ahogy van. Itt a pirított lazacderék batátapürével receptje.
Külön-külön fogyasztva is finom mindhárom, de most összevariáltam őket…..így lett tökéletes ebédünk 😋
Egyszerű elkészíteni és hamar az asztalra kerül ez a tökéletes, finom fogás 🍽
Az adagokat ki-ki saját személyre szabhatja, alakíthatja, én csak elmesélem hogyan készítettem el.
Pirított lazacderék batátapürével, chiliszószos shiitake gombával hozzávalói
- batáta,
- vaj,
- tej,
- lazacderék,
- shiitake gomb,
- édes chiliszósz.
Elkészítése
Batátapüré
A batátát (édesburgonyát) megtisztítottam, kockákra vágtam, sós vízben puhára főztem. Leöntöttem a főzővizet, krumplinyomóval összetörtem, kevés vajat és annyi meleg tejet tettem hozzá, hogy püré állagú legyen…..kész!
Lazacderék
A lazacderék bőrös oldaláról egy éles késsel lekapartam a pikkelyeket, leöblítettem. Papírkéztörlőre tettem, leitattam róla a vizet. Sóztam, frissen színes borsot őröltem rá, félretettem a sütésig.
Egy serpenyőben vajat olvasztottam, amikor sisteregni kezdett a lazacot bőrös oldalával lefelé beletettem. 2 percig erős tűzön pirítottam, megfordítottam 2 percig sütöttem.
Chiliszószos shiitake gomba
A shiitake gombát nagyobb darabokra vágtam, pici vajon 2 percig kevergetve pirítottam, édes chiliszószt csorgattam rá, annyit, hogy éppen csak rátapadjon, bevonja a gombadarabokat.
Tálalás
Tányérra helyeztem a megpirult lazacot, mellé került a batátapüré, a chiliszószós shiitake gomba. Citromot kínáltam mellé.
Jó étvágyat kívánok! ☺️
Nagyon köszönöm a receptet Illésné Nagy Máriának!