Legjobb mézeskalács receptek

Ahány ház, annyiféle mézeskalács. Van aki az azonnal puha, illatos süteményt imádja, míg mások, többek közt én is a ropogós változatra esküsznek. Az utóbbi években már egészségesebbnek tartott változatok is megjelentek. Most a legjobb mézeskalács receptek közül válogattam.

rozslisztes mézeskalács

Legjobb mézeskalács receptek

A mézeskalács története régi időkre nyúlik vissza. A piramisokban talált leletek alapján megállapították, hogy már az ókori egyiptomiak is sütöttek. A 17. és 18. században élte virágkorát, Magyarországon is ekkor vált népszerűvé. Eleinte fémből készítették a művészi formákat, később fába vésték a kívánt forma negatívját. A kisült kis “domborművet” már csak díszíteni kellett. Napjainkra szinte minden háztartásban készül az illatos és finom sütemény. 

Az itt bemutatott mézeskalácsok mindegyikének leírtam már a receptjét, amit a sütemény nevére kattintva nézhetsz meg.

Illatos, ropogós mézeskalács

Személyes kedvencem a ropogós mézeskalács. Nálunk minden évben ez készül. Intenzív az íze és nagyon sokáig eláll. Leginkább nem a tészta miatt lesz ropogós, hanem azért, mert nagyon vékonyra van kinyújtva. Azét nem kell aggódni, egyszerűen meg lehet puhítani, csupán egy jól záródó dobozba kell tenni egy alma társaságában.

És ha már sikerült kitalálni, hogy melyik fajta tésztából készüljön a mézeskalács, akkor csak azt kell eldönteni, hogy a szokásos kiszúrókkal formázzuk-e vagy valami új alakzatot adunk-e neki.

Diétás mézeskalács receptje

A diétás mézeskalács teljes-kiőrlésű lisztből és édesítőszerrel készül, hogy az érzékenyebbeknek se kelljen lemondaniuk az édes finomságról.

Rozslisztes mézeskalács

Sinka recepje alapján készült az alternatív finomság.

rozslisztes mézeskalács

Ötletek mézeskalács formázásához

Mézeskalács karácsonyfa készítése

Adventi koszorú mézeskalácsból

Szexi mézeskalács

Akár egy szilveszteri buli vagy egy legénybúcsú édessége is lehet a mézeskalács.

További mézeskalács receptek

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük