Mézeskalács karácsonyfa készítése

A mézeskalács karácsonyfa kitűnő karácsonyi ajándék lehet. A hagyományos módon összeállított mézeskalács tésztából különböző méretű csillagokat formázunk, megsütjük, majd ezeket cukormázzal összeragasztjuk és díszítjük. 

Mézeskalács karácsonyfa készítése

Mézeskalács karácsonyfa készítése

Illésné Nagy Mária hozta a remek ötletet.

„Ajándékba készítettem Szüleimnek karácsonyra (3 éve) ezt a mézeskalács karácsonyfát.
Nagyszerű ajándék: öröm adni, öröm kapni! 🎄🎁❤️
Többeknek talán gondja akadhat az összeragasztással. A készen megvásárolható cukor máz erre nem alkalmas, az nem fogja össze a lapokat.

Az általam használt, bevált máz receptje:

  • 1 tojásfehérje,
  • kb. 20 dkg porcukor,
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő,
  • 1 teáskanál citromlé,
  • a tojásfehérjét robotgéppel kezdjük verni,
  • majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot,
  • a keményítőt,
  • citromlevet,
  • annyi cukor kell hozzá hogy sűrű, de folyós legyen az állaga.

Jó tervezgetést, örömteli, izgalmas készülődést kívánok mindnyájatoknak!”

Nagyon köszönöm a remek ötletet Illésné Nagy Máriának!

+ 1 Tipp: Nagy Jucó: „Nagyon jó ragasztó a karamell is, mézeskalács ház készítésénél és mindig azt használok. Amíg hűl a sütemény, elkészítjük a karamelles ragasztót. A cukrot lassú tűzön egy lábasban felolvasztjuk és világos karamellt készítünk. Egy kevés vizet adunk hozza, hogy le ne égjen. Evvel kenjük be a kihűlt lapokat. Jó ragad, de vigyázni kell vele, mert forró. Gyorsan megszilárdul, ezért gyorsan kell dolgozni vele. Hő hatására újra folyékony lesz.”

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

Még több mézeskalács

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük