Tök jó joghurtos zsemle

A tök jó joghurtos zsemle többszörösen kiérdemelte a nevét. Egyrészt nagyon finom, másrészt egy kis kreativitásnak köszönhetően a tökös a kinézete. Így ősszel igazán aktuális, akár egy halloween partira is készülhet.

tök jó joghurtus zsemle

Tök jó joghurtos zsemle

Egyik rendszeres „szakácsunk”, Illésné Nagy Mária aktualizálta a joghurtos zsemlét az évszakhoz.  „Egy jó kis zsemle alapreceptből egy kis kreativitással tököcskéket készítettem. A forrás a http://tucsokbogar.blogspot.hu joghurtos zsemléje volt.
Nagyon jól formázható a tészta, könnyű bánni vele.
Körben ollóval bevagdostam, szép szabályos kis tököcskéket kaptam. Tejszínes tojássárgával lekentem amitől gyönyörű színűre sültek.
A tököcskék szára szőlőfürt kocsány vége volt…”

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 3 evőkanál méz,
  • 1 dl langyos víz,
  • 2 dl joghurt,
  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 1,5 teáskanál só.

Elkészítése

  • A langyos, mézes vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  • A kimért liszthez öntjük, joghurtot, olívaolajat, sót adunk hozzá, összedolgozzuk, dagasztjuk. 1 dl víz elég volt, natúr joghurtot használtam hozzá.
  • Duplájára kelesztjük, átgyúrjuk, 12 felé osztjuk, zsemle formára gömbölyítjük és ollóval körben 5 helyen bevágjuk.
  • Tepsire ültetjük kicsit távol egymástól, mert sülés közben szépen megnőnek.
  • Lekenjük pici tejszínnel elkevert tojássárgával, kb. 20 percig kelesztjük.
  • 200 fokos sütőben 20 – 25 perc alatt szép narancsos – barna színűre sütjük.

Jó sütögetést kívánok!

Nagyon köszönjük a szuper ötletes receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük