Rákóczi túrós, ahogy anyukám készíti

Ahogy a sütemények többségét, a Rákóczi túróst is sokan sokféleképpen készítik. Az egyszerű süteményt mi természetesen úgy, szeretjük leginkább, ahogy régről megszoktuk, a családi recepten soha nem változtatunk. 

 

rákóczi túrós

 

A recept egy közepes méretű tepsibe való adagot tartalmaz.

Rákóczi túrós tésztájának hozzávalói

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • késhegyni szódabikarbona
  • 1 dl tejföl
  • reszelt citromhéj 

 

Rákóczi túrós töltelékének hozzávalói

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg kristály cukor
  • 3 dkg búzadara
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • mazsola
  • 4 tojás fehérje 
  • 20 dkg cukor

 

Rákóczi túrós elkészítése

  • a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk,
  • a tésztát a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük,
  • közepes hőfokon a tészta félkész állapotáig, kb. 25-30 percig sütjük, 
  • amíg sül a tészta, a túrót, a 15 dkg cukrot, a búzadarát, a 2 tojássárgáját, az 1 dl tejfölt és vízben beáztatott mazsolát összekeverjük,
  • 4 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verünk,
  • félig sült tésztát megkenjük a túrótöltelék, majd ennek tetejére rákenjük a tojáshabot is,
  • tovább sütjük, míg a tészta teljesen meg nem sül, ez alatt a teteje is megpirul egy kicsit.

 

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker. 

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Túrógombóc, ahogy mindig sikerül

🌷 Mennyei meggyes sütemény egyszerűen

🌷 Ingyen letölthető receptkönyv

🌷 Nagyi féle zserbó sok töltelékkel

🌷 Medvehagymás vajaspogácsa

🌷 Brutálisan finom és egyszerű kapucíner szelet

🌷 Nagyi-féle kapros-túrós lepény

🌷 Gyors és könnyű túrófánk egyszerűen

  • 73
  •  
  •  
  • 14
  •  
  •  
  • 73
  •  
  •  
  • 14
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt + 11 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás