Kakaós reszelt túrós sütemény

Ha egy süti hozzávalói között ott a túró és a kakaó, akkor az már rossz nem lehet. A kakaós reszelt túrós süteményre Wolf Márta hívta fel a figyelmünket.

kakaós reszelt túrós sütemény

“Finom sütit tanultam a Gizi-receptjei oldalon. Reszelt túrós a neve. Isteni finom.”

Kakaós reszelt túrós sütemény hozzávalói

Tésztához:

  • 45 dkg liszt,
  • 15 dkg kristálycukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 2 db tojássárgája,
  • 1 csomag sütőpor,
  • csipet só,
  • 3 dkg kakaó (cukrozatlan),
  • 25 dkg margarin,
  • 0,5 dl tej.

Túrós töltelékhez:

  • 75 dkg túró,
  • 20 dkg porcukor,
  • 5 dkg kristálycukor,
  • 3 db nagy tojás vagy 4 kicsi,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 1 csomag vaníliás pudingpor,
  • 10 dkg mazsola,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • csipet só.

Kakaós reszelt túrós sütemény elkészítése

  • a lisztet egy csipet sóval, a sütőporral összekeverjük,
  • majd szitáljuk bele egy tálba,
  • hozzáadjuk a felkockázott margarint,
  • összemorzsoljuk,
  • amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a kristálycukrot,
  • majd tegyük bele az átszitált kakaót,
  • ezután adjuk hozzá a tojássárgát, és a tejet,
  • gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát,
  • osszuk el két egyenlő részre,
  • formázzuk gombóccá,
  • 1-2 órára tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen, és könnyen tudjuk majd reszelni,
  • a túrót villával nyomkodjuk össze,
  • adjuk hozzá a porcukrot,
  • a vaníliás cukrot,
  • a tojások sárgáját,
  • a mazsolát,
  • a vaníliás pudingport,
  • a reszelt citromhéjat, alaposan keverjük össze,
  • a tojások fehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni,
  • amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, adjuk hozzá a kristálycukrot,
  • verjük kemény habbá,
  • a keményre felvert tojáshabot két részletben dolgozzuk bele a túróba,
  • egy 33 x 22 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral,
  • a fagyasztóból vegyük ki az egyik tésztagombócot,
  • egy nagy lyukú reszelőn reszeljük bele a tésztát a tepsibe (villával kicsit igazítsuk el, hogy egyenletesen elterüljön),
  • kanalazzuk rá a túrós tölteléket,
  • majd vegyük ki a fagyasztóból a másik tésztát, és szintén reszeljük rá,
  • előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 40-45 perc alatt készre sütjük,
  • a sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk jó langyosra hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen,
  • tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel.

Nagyon köszönjük a receptet Wolf Mártának!

  • 52
  •  
  • 12
  •  
  •  
  • 52
  •  
  • 12
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + 12 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás