Réteges-bögrés almás sütemény

Szerintem annyi almás étel receptet megosztottam már, hogy a réteges-bögrés almás sütemény az egyetlen, ami eddig kimaradt. Pedig ehhez még mérleg sem kell, sőt még a tészta hozzávalóit is elég összekeverni. Nem kell gyúrni, dagasztani. 

Réteges-bögrés almás sütemény

Réteges-bögrés almás sütemény

Egyszerű és finom, gyorsan elkészíthető almás sütemény.
Elkészítési idő: 20 + 40 perc

Hozzávalók

  • 1 bögre búzadara,
  • 1 bögre búza finomliszt,
  • 1 bögre porcukor,
  • 15 g sütőpor,
  • 1 kg reszelt alma,
  • ízlés szerint őrölt fahéj,
  • 100 g vaj.

Elkészítése

Megmostam az almákat és lereszeltem.

Előkészítjük a sütőformát: én egy 28 x 40 cm méretű, magas oldalú tepsit használtam, amit vajjal kikentem és liszttel beszórtam.
A búzadarát, a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot összekeverem.
A reszelt almát elkeverem a fahéjjal.

Elkezdjük a rétegezést: a tepsi aljára kerül a száraz réteg (tészta), annyit szórunk a tepsibe, hogy épp eltakarja az alját. Erre kerül egy réteg reszelt alma amit, a kezünkkel kicsit lenyomkodunk. Az almára újabb réteg lisztes keverék, majd alma kerül, végül a sütemény utolsó, legfelső rétegét is rátesszük, ami a lisztes keverék.
A sütemény tetejére vastag lyukú reszelőn hideg vajat reszelünk.
Az elkészült réteges süteményt 200 C-ra előmelegített sütőbe tesszük és 40 perc alatt készre sütjük.

Nagyon köszönjük a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 339
  • 8
  •  
  •  
  • 339
  •  
  • 8
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás