Réteges-bögrés almás sütemény

Szerintem annyi almás étel receptet megosztottam már, hogy a réteges-bögrés almás sütemény az egyetlen, ami eddig kimaradt. Pedig ehhez még mérleg sem kell, sőt még a tészta hozzávalóit is elég összekeverni. Nem kell gyúrni, dagasztani. 

Réteges-bögrés almás sütemény

Réteges-bögrés almás sütemény

Egyszerű és finom, gyorsan elkészíthető almás sütemény.
Elkészítési idő: 20 + 40 perc

Hozzávalók

  • 1 bögre búzadara,
  • 1 bögre búza finomliszt,
  • 1 bögre porcukor,
  • 15 g sütőpor,
  • 1 kg reszelt alma,
  • ízlés szerint őrölt fahéj,
  • 100 g vaj.

Elkészítése

Megmostam az almákat és lereszeltem.

Előkészítjük a sütőformát: én egy 28 x 40 cm méretű, magas oldalú tepsit használtam, amit vajjal kikentem és liszttel beszórtam.
A búzadarát, a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot összekeverem.
A reszelt almát elkeverem a fahéjjal.

Elkezdjük a rétegezést: a tepsi aljára kerül a száraz réteg (tészta), annyit szórunk a tepsibe, hogy épp eltakarja az alját. Erre kerül egy réteg reszelt alma amit, a kezünkkel kicsit lenyomkodunk. Az almára újabb réteg lisztes keverék, majd alma kerül, végül a sütemény utolsó, legfelső rétegét is rátesszük, ami a lisztes keverék.
A sütemény tetejére vastag lyukú reszelőn hideg vajat reszelünk.
Az elkészült réteges süteményt 200 C-ra előmelegített sütőbe tesszük és 40 perc alatt készre sütjük.

Nagyon köszönjük a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük