Édes, krémes roló készítése

Szilveszter előtt már megosztottam az egyszerű krémmel töltött sajtos roló receptjét. Ugyanabból a tésztából készíthetünk édes változatot is. Itt az édes, krémes roló, az egyszerűen elkészíthető kedvenc.

édes, krémes roló

Édes, krémes roló hozzávalói

  • 1 mirelit leveles tészta vagy az előre kinyújtott, sütésre kész változat,
  • kúp alakú habroló formák,
  • olaj,
  • 1 tojás,
  • 30 dkg mascarpone,
  • 6 dl tejszín,
  • kakaópor,
  • porcukor vagy édesítőszer,
  • kakaódara.

Édes, krémes roló elkészítése (12 darabhoz)

  • ha mirelit leveles tésztát használunk, időben vegyük elő a mélyhűtőből, hagyjuk felolvadni,
  • a sütőt melegítsük elő 200 fokra,
  • a tésztát nyújtsuk ki vékonyra,
  • 2 cm széles csíkokra vágjuk fel,
  • a roló formákat pici olajjal kenjük le vékonyan,
  • spirál formában kezdjük feltekerni rá a tésztát, úgy hogy kicsit mindig fedje az előző réteget,
  • a feltekert rolókat zsírpapírral bélelt tepsire tegyük, egymástól kicsit távolabb,
  • kenjük le felvert tojással,
  • az előmelegített sütőben süssük szép pirosra (kb. 20 perc),
  • ha megsült, vegyük ki a sütőből és rögtön csúsztassuk le a formáról a rolókat, (ha hagyjuk kihűlni, nem fog sikerülni a törésmentes eltávolítás),
  • amíg sül, elkészíthetjük a krémet,
  • a tejszínt jó keményre felvertem,
  • hozzákevertem a mascarponéhoz,
  • kakaóporral ízesítettem,
  • ízlés szerint porcukrot (porrá őrölt édesítőszert) tettem hozzá,
  • habzsákba pakoltam,
  • betöltöttem a kihűlt rolókat,
  • két végét étcsokis tortadarába forgattam.

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Tipp: Saját magunk is egyszerűen készíthetünk sós és édes desszertekhez egyaránt kitűnő leveles tésztát.

További egyszerű receptek leveles tésztához

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 13 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás