Édes, krémes roló készítése

Szilveszter előtt már megosztottam az egyszerű krémmel töltött sajtos roló receptjét. Ugyanabból a tésztából készíthetünk édes változatot is. Itt az édes, krémes roló, az egyszerűen elkészíthető kedvenc.

édes, krémes roló

Édes, krémes roló hozzávalói (12 darabhoz)

  • 1 mirelit leveles tészta vagy az előre kinyújtott, sütésre kész változat,
  • kúp alakú habroló formák,
  • olaj,
  • 1 tojás,
  • 30 dkg mascarpone,
  • 6 dl tejszín,
  • kakaópor,
  • porcukor vagy édesítőszer,
  • kakaódara.

Elkészítése

  • ha mirelit leveles tésztát használunk, időben vegyük elő a mélyhűtőből, hagyjuk felolvadni,
  • a sütőt melegítsük elő 200 fokra,
  • a tésztát nyújtsuk ki vékonyra,
  • 2 cm széles csíkokra vágjuk fel,
  • a roló formákat pici olajjal kenjük le vékonyan,
  • spirál formában kezdjük feltekerni rá a tésztát, úgy hogy kicsit mindig fedje az előző réteget,
  • a feltekert rolókat zsírpapírral bélelt tepsire tegyük, egymástól kicsit távolabb,
  • kenjük le felvert tojással,
  • az előmelegített sütőben süssük szép pirosra (kb. 20 perc),
  • ha megsült, vegyük ki a sütőből és rögtön csúsztassuk le a formáról a rolókat, (ha hagyjuk kihűlni, nem fog sikerülni a törésmentes eltávolítás),
  • amíg sül, elkészíthetjük a krémet,
  • a tejszínt jó keményre felvertem,
  • hozzákevertem a mascarponéhoz,
  • kakaóporral ízesítettem,
  • ízlés szerint porcukrot (porrá őrölt édesítőszert) tettem hozzá,
  • habzsákba pakoltam,
  • betöltöttem a kihűlt rolókat,
  • két végét étcsokis tortadarába forgattam.

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Tipp: Saját magunk is egyszerűen készíthetünk sós és édes desszertekhez egyaránt kitűnő leveles tésztát.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenkettő + 2 =