Fenséges padlizsánkrém recept

A fenséges padlizsánkrém receptet ismét egy olvasónk szolgáltatja nekünk. A sült padlizsán üde íze nem kíván különösebb ízesítést, de tehetünk bele majonézt vagy akár mustárt is. 

padlizsánkrém

Illésné Nagy Mária padlizsános finomságának elkészítését változtatás nélkül közlöm.

“Kulináris finomságot, igazi ínyencséget hoztam ma. Sokan, sokféle módon készítik el, ki hogy szereti….mi így szeretjük 😋

Padlizsánkrém hozzávalói

  • 2 db padlizsán,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 tojás sárgája,
  • 1 dl olaj,
  • só,
  • őrölt fekete bors (frissen őrölttel a legjobb)

A gázrózsa lángja fölött szoktam megsütni a padlizsánt, amíg még, (vagy már) kint nem készíthető el, persze parázson, szabad tűzön sütve a legfinomabb! Többször megforgatom közben, minden oldalát alaposan hagyom átsülni.
Akkor van készen, ha már jó ráncos, pörkös a héja, nem baj ha megég, annál jobb ízű lesz. Belül teljesen puhának, átsültnek kell lennie.

Tipp: légkeveréses sütőben, 200 fokon kb. 45 perc alatt tökéletesre sül.


Ha kész, a héja könnyen lehúzható, megtisztítjuk (a magja maradhat, ha zsenge, apró pici magja van) egy késes aprítóba tesszük a padlizsán húsát, hozzádaraboljuk a hagymát, a fűszereket, összeapríttatjuk a géppel. A tojás sárgájával és az olajjal tovább keverjük, kóstolás után, ízesítjük, ha szükséges.

Lehűtjük, hidegen kínáljuk, pirítóssal, finom újhagymával…..paprikával….paradicsommal….😊
Különleges ízvilágú finomság.

Készítsétek el, jó étvágyat kívánok!”

Nagyon köszönöm a receptet Illésné Nagy Máriának!

További olvasói tippek:

Úry Erzsébet: “Mi simán, majonéz nélkül szeretjük.🙂

Szász  Edit: “Nagyon guszta, mi is nagyon szeretjük, én citromlé helyett mustárt, +gyömbért is szoktam bele tenni. De nem nagyon lehet elrontani, ha jól meg van sütve. Like a parázson sütésnek, szerintem is így a legfinomabb. “

  • 306
  •  
  • 7
  •  
  •  
  • 306
  •  
  • 7
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 5 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás