Fenséges padlizsánkrém recept
A fenséges padlizsánkrém receptet ismét egy olvasónk szolgáltatja nekünk. A sült padlizsán üde íze nem kíván különösebb ízesítést, de tehetünk bele majonézt vagy akár mustárt is.
Illésné Nagy Mária padlizsános finomságának elkészítését változtatás nélkül közlöm.
“Kulináris finomságot, igazi ínyencséget hoztam ma. Sokan, sokféle módon készítik el, ki hogy szereti….mi így szeretjük 😋
Padlizsánkrém hozzávalói
- 2 db padlizsán,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 tojás sárgája,
- 1 dl olaj,
- só,
- őrölt fekete bors (frissen őrölttel a legjobb)
A gázrózsa lángja fölött szoktam megsütni a padlizsánt, amíg még, (vagy már) kint nem készíthető el, persze parázson, szabad tűzön sütve a legfinomabb! Többször megforgatom közben, minden oldalát alaposan hagyom átsülni.
Akkor van készen, ha már jó ráncos, pörkös a héja, nem baj ha megég, annál jobb ízű lesz. Belül teljesen puhának, átsültnek kell lennie.
Tipp: légkeveréses sütőben, 200 fokon kb. 45 perc alatt tökéletesre sül.
Ha kész, a héja könnyen lehúzható, megtisztítjuk (a magja maradhat, ha zsenge, apró pici magja van) egy késes aprítóba tesszük a padlizsán húsát, hozzádaraboljuk a hagymát, a fűszereket, összeapríttatjuk a géppel. A tojás sárgájával és az olajjal tovább keverjük, kóstolás után, ízesítjük, ha szükséges.
Lehűtjük, hidegen kínáljuk, pirítóssal, finom újhagymával…..paprikával….paradicsommal….😊
Különleges ízvilágú finomság.
Készítsétek el, jó étvágyat kívánok!”
Nagyon köszönöm a receptet Illésné Nagy Máriának!
További olvasói tippek:
Úry Erzsébet: „Mi simán, majonéz nélkül szeretjük.🙂
Szász Edit: „Nagyon guszta, mi is nagyon szeretjük, én citromlé helyett mustárt, +gyömbért is szoktam bele tenni. De nem nagyon lehet elrontani, ha jól meg van sütve. Like a parázson sütésnek, szerintem is így a legfinomabb. „