Zabkeksz Erika módra

Zabkeksz Erika módra receptet hoztam a mindig újító Sinka Erikától. Frissen is nagyon finom, de akár előző nap is megsüthetjük a vendégváráshoz, mert nem szárad ki.

Zabkeksz Erika módra

Zabkeksz Erika módra

“Amikor vendégek jönnek, akkor mindig szeretnénk valami újat, finomat és persze gyorsan elkészíthetőt alkotni.
Igy voltam ezzel én is…, amikor kipróbáltam, kedves ismerősöm, G Kovács Modeszta zabkekszét.
Természetesen az átalakítása, saját képemre formálása most sem maradhatott el! De szerintem mindenki tud beleadni saját magából, ízléséből, valami újat, mást…valami csodát!” – ajánlotta a receptet Sinka Erika.

Hozzávalók

  • 15 dkg vaj,
  • 15 dkg szemcsés, apróbb szemű zabpehely,
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya (nálam meggy, mert csak az volt!),
  • 10 dkg porcukor,
  • 12 dkg sima liszt,
  • ½ teáskanál sütőpor,
  • ½ teáskanál szódabikarbóna,
  • 4 evőkanál tej,
  • 3 evőkanál víz,
  • 1 evőkanál méz.

Elkészítése

  • Egy fazékban felolvasztom a vajat,
  • hozzáadom a zabpelyhet,
  • jól elkeverem, majd hagyom kihűlni, addig meg is duzzad egy picit,
  • a többi hozzávalót egy keverőtálban a masszához adom,
  • kézzel jól összegyúrom, kissé ragacsos massza lesz belőle,
  • sütőpapírral bélelt tepsire kis kupacokat teszek a tésztából,
  • 200 fokra előmelegített sütőben kb 7-8 percig sütöm, de figyeljük, nem kell nagyon megbarnulnia.

Tippek: Nálam a sütő légkeveréses volt és 180 fok.
A liszttel szerintem mindenki kedvére variálhatja. Én zabpehely lisztet és Nagyi titka extra finom süteménylisztet használtam. Csoki darabokat is adtam még hozzá.
Tojás valóban nem kell!!!!
Előző este is össze lehet állítani, másnap sütni, …de este kisütni és másnap tálalni, ez is tökéletes, nem szárad ki!!!
Egy valamit hibáztam!!!! Nem dupla adagot készítettem! 😍

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Sinka Erikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

7 + 18 =