Mennyei almás-pudingos piskóta

A mennyei almás-pudingos piskóta nemcsak a nevében mennyei. Az alma képviseli benne az ősz gyümölcsös ízét, a puding a krémességet biztosítja, míg a tetejére kerülő kakaó az igazi kényeztetésre teszi fel a koronát.

Mennyei almás-pudingos piskóta

Szeles Olgától kaptuk a kitűnő receptet: „Családom nagy kedvence ez a sütemény. Könnyű, krémes, habos …”

Mennyei almás-pudingos piskóta hozzávalói

Piskótához

  • 7 db közepes méretű tojás,
  • 7 evőkanál búzaliszt,
  • 7 evőkanál kristálycukor,
  • 1 mokkáskanál sütőpor,
  • 1 csipet só.

Krémhez

  • 120 g vaníliás pudingpor,
  • 200 g margarin,
  • 700 ml 2,8%-os tej,
  • 150 g kristálycukor,
  • 1 db vaníliarúd belseje.

Rétegezéshez

  • 2 kg alma,
  • 2 mokkáskanál őrölt fahéj.

Tepsi kikenéséhez

  • étolaj.

Tetejére

  • holland kakaópor.

Elkészítése

  • az almát megpucoljuk,
  • 0,5 cm-es szeletekre vágjuk,
  • a tepsit alufóliával kibéleljük,
  • pici étolajjal megkenjük,
  • erre szépen sorban felhelyezzük az almaszeleteket,
  • fahéjjal meghintjük, 
  • 100 C fokos sütőben dinszteljük 10 percet az almaszeleteket.
  • a piskótához a tojásokat szétválasztjuk,
  • fehérjét habbá verjük,
  • a sót és egy kanál cukrot beletesszük,
  • sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük gépi mixerrel,
  • lisztet a sütőporral elkeverjük,
  • majd a tojásos keverékhez adagoljuk,
  • végül a tojásfehérjét óvatosan belekeverjük,
  • az előkészített almára öntjük egyenletesen a piskótatésztát, 
  • 180 C fokos sütőben tűpróbáig aranybarnára sütjük (kb. 20 perc),
  • míg sül a piskóta, elkészítjük a krémet,
  • a pudingból és a tejből sűrű krémet főzünk,
  • ha kihűlt, a vajjal elkevert cukrot hozzáadjuk,
  • gépi mixerrel habosra keverjük, fontos, hogy kihűljön, mert különben híg massza lesz belőle,
  • ha elkészült a piskóta, kivesszük a tepsiből, átfordítjuk egy peremes tálcára,
  • fölül kell lenni az almának,
  • ha kihűlt a krém és a piskóta is, az almás piskótára felkenjük a vaníliás krémet,
  • végül megszitáljuk a cukrozatlan kakaóporral,
  • egy órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben szeletelhető legyen.

„Nálunk ez az utolsó folyamat nem jön be…rögtön szeletelni kell. Szilvával is finom.”

Nagyon köszönöm a receptet Szeles Olgának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük