Mennyei almás-pudingos piskóta

A mennyei almás-pudingos piskóta nemcsak a nevében mennyei. Az alma képviseli benne az ősz gyümölcsös ízét, a puding a krémességet biztosítja, míg a tetejére kerülő kakaó az igazi kényeztetésre teszi fel a koronát.

Mennyei almás-pudingos piskóta

Szeles Olgától kaptuk a kitűnő receptet: “Családom nagy kedvence ez a sütemény. Könnyű, krémes, habos …”

Mennyei almás-pudingos piskóta hozzávalói

Piskótához

  • 7 db közepes méretű tojás,
  • 7 evőkanál búzaliszt,
  • 7 evőkanál kristálycukor,
  • 1 mokkáskanál sütőpor,
  • 1 csipet só.

Krémhez

  • 120 g vaníliás pudingpor,
  • 200 g margarin,
  • 700 ml 2,8%-os tej,
  • 150 g kristálycukor,
  • 1 db vaníliarúd belseje.

Rétegezéshez

  • 2 kg alma,
  • 2 mokkáskanál őrölt fahéj.

Tepsi kikenéséhez

  • étolaj.

Tetejére

  • holland kakaópor.

Elkészítése

  • az almát megpucoljuk,
  • 0,5 cm-es szeletekre vágjuk,
  • a tepsit alufóliával kibéleljük,
  • pici étolajjal megkenjük,
  • erre szépen sorban felhelyezzük az almaszeleteket,
  • fahéjjal meghintjük, 
  • 100 C fokos sütőben dinszteljük 10 percet az almaszeleteket.
  • a piskótához a tojásokat szétválasztjuk,
  • fehérjét habbá verjük,
  • a sót és egy kanál cukrot beletesszük,
  • sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük gépi mixerrel,
  • lisztet a sütőporral elkeverjük,
  • majd a tojásos keverékhez adagoljuk,
  • végül a tojásfehérjét óvatosan belekeverjük,
  • az előkészített almára öntjük egyenletesen a piskótatésztát, 
  • 180 C fokos sütőben tűpróbáig aranybarnára sütjük (kb. 20 perc),
  • míg sül a piskóta, elkészítjük a krémet,
  • a pudingból és a tejből sűrű krémet főzünk,
  • ha kihűlt, a vajjal elkevert cukrot hozzáadjuk,
  • gépi mixerrel habosra keverjük, fontos, hogy kihűljön, mert különben híg massza lesz belőle,
  • ha elkészült a piskóta, kivesszük a tepsiből, átfordítjuk egy peremes tálcára,
  • fölül kell lenni az almának,
  • ha kihűlt a krém és a piskóta is, az almás piskótára felkenjük a vaníliás krémet,
  • végül megszitáljuk a cukrozatlan kakaóporral,
  • egy órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben szeletelhető legyen.

“Nálunk ez az utolsó folyamat nem jön be…rögtön szeletelni kell. Szilvával is finom.”

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − kilenc =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás