Mennyei almás-pudingos piskóta

A mennyei almás-pudingos piskóta nemcsak a nevében mennyei. Az alma képviseli benne az ősz gyümölcsös ízét, a puding a krémességet biztosítja, míg a tetejére kerülő kakaó az igazi kényeztetésre teszi fel a koronát.

Mennyei almás-pudingos piskóta

Szeles Olgától kaptuk a kitűnő receptet: “Családom nagy kedvence ez a sütemény. Könnyű, krémes, habos …”

Mennyei almás-pudingos piskóta hozzávalói

Piskótához

  • 7 db közepes méretű tojás,
  • 7 evőkanál búzaliszt,
  • 7 evőkanál kristálycukor,
  • 1 mokkáskanál sütőpor,
  • 1 csipet só.

Krémhez

  • 120 g vaníliás pudingpor,
  • 200 g margarin,
  • 700 ml 2,8%-os tej,
  • 150 g kristálycukor,
  • 1 db vaníliarúd belseje.

Rétegezéshez

  • 2 kg alma,
  • 2 mokkáskanál őrölt fahéj.

Tepsi kikenéséhez

  • étolaj.

Tetejére

  • holland kakaópor.

Elkészítése

  • az almát megpucoljuk,
  • 0,5 cm-es szeletekre vágjuk,
  • a tepsit alufóliával kibéleljük,
  • pici étolajjal megkenjük,
  • erre szépen sorban felhelyezzük az almaszeleteket,
  • fahéjjal meghintjük, 
  • 100 C fokos sütőben dinszteljük 10 percet az almaszeleteket.
  • a piskótához a tojásokat szétválasztjuk,
  • fehérjét habbá verjük,
  • a sót és egy kanál cukrot beletesszük,
  • sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük gépi mixerrel,
  • lisztet a sütőporral elkeverjük,
  • majd a tojásos keverékhez adagoljuk,
  • végül a tojásfehérjét óvatosan belekeverjük,
  • az előkészített almára öntjük egyenletesen a piskótatésztát, 
  • 180 C fokos sütőben tűpróbáig aranybarnára sütjük (kb. 20 perc),
  • míg sül a piskóta, elkészítjük a krémet,
  • a pudingból és a tejből sűrű krémet főzünk,
  • ha kihűlt, a vajjal elkevert cukrot hozzáadjuk,
  • gépi mixerrel habosra keverjük, fontos, hogy kihűljön, mert különben híg massza lesz belőle,
  • ha elkészült a piskóta, kivesszük a tepsiből, átfordítjuk egy peremes tálcára,
  • fölül kell lenni az almának,
  • ha kihűlt a krém és a piskóta is, az almás piskótára felkenjük a vaníliás krémet,
  • végül megszitáljuk a cukrozatlan kakaóporral,
  • egy órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben szeletelhető legyen.

“Nálunk ez az utolsó folyamat nem jön be…rögtön szeletelni kell. Szilvával is finom.”

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt × kettő =