Mennyei almás-pudingos piskóta

A mennyei almás-pudingos piskóta nemcsak a nevében mennyei. Az alma képviseli benne az ősz gyümölcsös ízét, a puding a krémességet biztosítja, míg a tetejére kerülő kakaó az igazi kényeztetésre teszi fel a koronát.

 

Mennyei almás-pudingos piskóta

 

Szeles Olgától kaptuk a kitűnő receptet: “Családom nagy kedvence ez a sütemény. Könnyű, krémes, habos …”

Mennyei almás-pudingos piskóta hozzávalói

Piskótához

  • 7 db közepes méretű tojás,
  • 7 evőkanál búzaliszt,
  • 7 evőkanál kristálycukor,
  • 1 mokkáskanál sütőpor,
  • 1 csipet só.

Krémhez

  • 120 g vaníliás pudingpor,
  • 200 g margarin,
  • 700 ml 2,8%-os tej,
  • 150 g kristálycukor,
  • 1 db vaníliarúd belseje.

Rétegezéshez

  • 2 kg alma,
  • 2 mokkáskanál őrölt fahéj.

Tepsi kikenéséhez

  • étolaj.

Tetejére

  • holland kakaópor.

Mennyei almás-pudingos piskóta elkészítése

  • az almát megpucoljuk,
  • 0,5 cm-es szeletekre vágjuk,
  • a tepsit alufóliával kibéleljük,
  • pici étolajjal megkenjük,
  • erre szépen sorban felhelyezzük az almaszeleteket,
  • fahéjjal meghintjük, 
  • 100 C fokos sütőben dinszteljük 10 percet az almaszeleteket.
  • a piskótához a tojásokat szétválasztjuk,
  • fehérjét habbá verjük,
  • a sót és egy kanál cukrot beletesszük,
  • sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük gépi mixerrel,
  • lisztet a sütőporral elkeverjük,
  • majd a tojásos keverékhez adagoljuk,
  • végül a tojásfehérjét óvatosan belekeverjük,
  • az előkészített almára öntjük egyenletesen a piskótatésztát, 
  • 180 C fokos sütőben tűpróbáig aranybarnára sütjük (kb. 20 perc),
  • míg sül a piskóta, elkészítjük a krémet,
  • a pudingból és a tejből sűrű krémet főzünk,
  • ha kihűlt, a vajjal elkevert cukrot hozzáadjuk,
  • gépi mixerrel habosra keverjük, fontos, hogy kihűljön, mert különben híg massza lesz belőle,
  • ha elkészült a piskóta, kivesszük a tepsiből, átfordítjuk egy peremes tálcára,
  • fölül kell lenni az almának,
  • ha kihűlt a krém és a piskóta is, az almás piskótára felkenjük a vaníliás krémet,
  • végül megszitáljuk a cukrozatlan kakaóporral,
  • egy órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben szeletelhető legyen.

“Nálunk ez az utolsó folyamat nem jön be…rögtön szeletelni kell. Szilvával is finom.”

További sütemények almából

  • 415
  •  
  • 20
  •  
  •  
  • 415
  •  
  • 20
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − 1 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás