Pirított csirke szilvamártással

A pirított csirke szilvamártással egy szuper őszi fogás. A friss szilvából készített mártás szuper választás a csirkemellhez. Szinte érzem, ahogy zamatos szilva és pirosra sült csirkehús íze eggyé válik a számban és az összes ízlelőbimbómat elkényezteti. Ezt az olvasói receptet ki kell próbálni!

Pirított csirke szilvamártással, petrezselymes burgonyával tálalva

Pirított csirke szilvamártással

Ajánló, ötletadó, tipp…. 😋😉
Könnyű, finom fogást ajánlok figyelmetekbe. Zamatos szilvával, mint szezonális gyümölccsel még ízletesebbé varázsolva.
Hogy miért is nem készítek többször gyümölcsmártást húsok mellé? Nem is tudom…pedig olyan finom, könnyű, ízekben gazdag finomság.
Most a szilva volt soron, belőle készítettem nagyon ízletes mártást a sült mellé. – ajánlotta a kitűnő étel receptjét Illésné Nagy Mária.

A csirkemellfiléket lapjában elvágtam, kevés olívaolajon, sóval, borssal fűszereztem, egy kisebb fej vöröshagymát mellé daraboltam. Pirítottam, fedő alatt puhulásig sütöttem.
A burgonyát felkockáztam, sós vízben megfőztem, leszűrtem, kevés libazsírt és jó sok aprított petrezselymet tettem hozzá. Erős tűzön átkevertem.

Szilvamártás

Hozzávalók

  • 50 dkg szilva,
  • 2 dkg vaj,
  • cukor vagy cukorhelyettesítő ízlés szerint,
  • csipet só,
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj vagy ízlés szerinti mennyiség,
  • 1 evőkanál víz,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 teáskanál étkezési keményítő vagy liszt.

Elkészítése

A szilvát kimagozzuk, negyedeljük, egy edényben a vajon átforgatjuk. Cukrot, sót, fahéjat és vizet adunk hozzá, pár percig kevergetve pároljuk. A tejszínt a keményítővel vagy a liszttel simára keverjük, összeforraljuk, besűrítjük vele a mártást.
Tálaláskor petrezselymes burgonyát adagoltam a tányérra, tettem mellé a mártásból, majd megkoronáztam a pirított, pirosra sült csirkehússal.
Finom ízeket, jó étvágyat kívánok! 😊

Tipp: ez a mártás bármilyen idénygyümölcsből, de akár befőttből is elkészíthető.

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük