Tündérsüti Veronika konyhájából

Tündérsüti egy könnyű tésztájú, puncs krémes finomság Veronika konyhájából. Elrontani sem lehet, puncs krém helyett vanília vagy csoki pudinggal is tölthetjük.

tündérsüti puncsos töltelékkel

Tündérsüti Veronika konyhájából

Hozzávalók – 28 x 40 cm-es tepsihez

A tésztához:

  • 25 dkg puha margarin,
  • 20 dkg cukor,
  • 5 db tojássárgája,
  • 1 csipet só,
  • 50 dkg liszt,
  • 15 g sütőpor.

A töltelékhez:

  • 74 g puncs ízű pudingpor,
  • 8 csapott evőkanál kristálycukor,
  • 5 dl tej,
  • 450 g tejföl,
  • 5 db tojásfehérje,
  • 1 db citrom reszelt héja,
  • 1 teáskanál rum vagy rumaroma,
  • ízlés szerint porcukor a sütemény meghintéséhez.

Elkészítés

  • Előkészítjük a töltelékhez az alapanyagokat.
  • A pudingot a tejjel, cukorral a reszelt citromhéjával, a rumaromával megfőzzük.
  • Kemény habbá verjük egy csipet sóval a tojásfehérjéket.
  • A langyosra hűtött pudingoz hozzáadjuk a tejfölt.
  • A tojásfehérjét óvatosan, hogy ne törjük össze a pudingos, tejfölös krémhez keverjük.
  • Előkészítjük a tésztához az alapanyagokat.
  • Összegyúrjuk és 60-40% arányban kettévesszük.
  • Kinyújtjuk a nagyobb darabot és olajozott, lisztezett tepsibe tesszük.
  • Ráöntjük a tölteléket, és a tészta maradék feléből rácsokat sodrunk rá.
  • A sütőt 180 C-ra előmelegítjük és 40 perc alatt készre sütjük.
  • Hűlés után szeleteljük, porcukorral hintve tálaljuk.

Isteni a recept, legközelebb vaníliás pudinggal, vanília aromával próbálom ki. Nagyon ízlett a családnak 🙂 – hangzott a vélemény Szilvitől, aki már kipróbálta a receptet.

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük