Ízletes burgonyakrémleves pirított húsgolyókkal

Az ízletes burgonyakrémleves pirított húsgolyókkal egy tartalmas, téli étel. Nagy előnye, hogy az ízletes húsgolyók csak a tálalásnál kerülnek bele, így ha van vegetáriánus a családban, akkor sem kell kétfélét főzni. 

burgonyakrémleves pirított húsgolyókkal

Ízletes burgonyakrémleves pirított húsgolyókkal

Finom krémlevest ajánlok burgonyából, tejszínnel gazdagítva, apró, pirított húsgolyókkal tálalva. 🙂 Egyszerű és nagyszerű fogás. – szólt Illésné Nagy Mária kedves ajánlója.

Hozzávalók:

Leveshez:

  • 60 dkg burgonya,
  • 15 dkg zeller,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 5 evőkanál olaj,
  • 1 Maggi tyúkhúsleves kocka,
  • 2 dl tejszín,
  • citromlé,
  • só,
  • bors.

Díszítéshez:

  • kevés tejföl,
  • néhány szál snidling.

Húsgombócokhoz:

  • 30 dkg darált hús ( tetszőleges, sertés, pulyka….),
  • 1 tojás,
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa,
  • só,
  • bors,
  • pici őrölt piros paprika (lehet egy pici reszelt hagymát tenni bele, de nem muszáj).

Elkészítése

  • A hagymát apró kockákra vágjuk, 2 evőkanál olajon néhány perc alatt megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát, zellert.
  • 1 liter vízzel felöntjük, beletesszük a leveskockát és puhára főzzük.
  • Ha puhára főtt, botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük.
  • hozzáöntjük a tejszínt, forrásig melegítjük.
  • A húsgolyókhoz a darált húst, tojást, zsemlemorzsát, sót, fűszereket összekeverjük.
  • 3 evőkanál olajon, kis golyókká formálva kb. 8-10 perc alatt pirosra sütjük.
  • A megsült húsgolyókat a kimert levesbe helyezve, apróra vágott snidlinggel megszórva, tejföllel díszítve tálaljuk.

A húsgombócokat lehet külön is a leves mellé kínálni.
Finom, ízletes leves, a húsgolyókkal pedig még finomabb!
Jó étvágyat kívánok! 😋

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük