Medvehagyma zsírban lesütve
A medvehagyma az utóbbi időben sláger növénynek számít. Legtöbben medvehagymás pogácsát és pestót készítenek belőle. Olvasónk a zsírban sütött medvehagymát próbálta ki és nem csalódott.
„Figyelem, szezonális praktika következik!
Előrebocsátom…nem saját recept, rátaláltam a Boldokukta.blogspot.com oldalon és nagyon örülök neki! 😊
A friss medvehagymának, ezt a felhasználási módját egy blog oldalán találtam, nagyon megtetszett és ki is próbáltam. Nagyszerű dolog, ízletes és sokáig eltartható, felhasználható az elkészített finomság. Bármikor lehet belőle csemegézni és nemcsak kenyérre kenve, hanem pogácsák, sós sütemények, sültek, húsok ízesítésére is felhasználhatjuk.
Jó szívvel ajánlom a medvehagyma rajongóknak!
Medvehagyma zsírban lesütve hozzávalói
- 30 dkg libazsír (vagy kacsa, tyúkzsír),
- 2 csomag medvehagyma,
- 1 teáskanál só,
- őrölt fekete bors,
- üveg a tároláshoz.
Elkészítése
- a medvehagyma leveleit összefogva vékonyan felszeleteljük, daraboljuk,
- a zsírral együtt egy edénybe tesszük,
- kb. 5-6 percig sütjük kis lángon,
- sóval, borssal ízesítjük,
- közben kevergetjük,
- ha kész, üveg(ek)be öntjük,
- kihűtjük és lezárva hűtőben tároljuk.
Sokáig eláll, remekül megmarad az íze, nem veszít belőle semmit. Nekem még most is van tavalyról egy kevés a hűtőben és hamarosan újra elkészítem a friss, zsenge tavaszi medvehagymából.
Készítsétek el Ti is, ajándékba is adható, nagyon hasznos, praktikus módja az eltartásának.
Jó munkát kívánok!
Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!