Birsalma receptek: a legjobb dolog, ami a birsalmával történhet

Nagyanyáink aranyalmának becézték az ősz kivételes ajándékát, amit hol birsalmának, hol birskörtének hívnak. Ugyanarról a termésről van szó, attól függően nevezik így vagy úgy, hogy melyikre hasonlít az alakja. Nyersen szinte ehetetlen. Válogass a legjobb birsalma receptek közül!

legjobb birsalma receptek

Birsalma receptek

A birsalma nem épp a legnépszerűbb gyümölcs, talán azért, mert fanyar íze és keménysége miatt a hazánkban termett gyümölcsök nyersen nem igen fogyaszthatók. Bár aki egyszer ráérez az ízére az imádja. Több gyógyhatása is ismert: segít megelőzni a megfázást és az influenzát, megszünteti a székrekedést, hatékony a rák ellen. Köztudottan nagyon magas a C-vitamin és pektin tartalma. Befőttnek, birsalmasajtnak és lekvárnak is kitűnő.

Birsalma befőtt

A többi befőtthöz hasonlóan készítjük. Tetszés szerinti fűszerekkel ízesíthetjük, jól illik hozzá a szegfűszeg, a fahéj, a  kardamom és a csillagánizs is. A megtisztított gyümölcsöket félig kell megfőzni, ez általában 15-20 percig tart.

Fenséges birsalmasajt

A birsalmasajt az egyik gyermekkori kedvencem. Birsalmafánk ugyan sosem volt, de valahogy mindig kaptunk a zamatos gyümölcsből a szomszédoktól vagy rokonokról. Kicsit macerás elkészíteni, de igazán megéri. De csak is a hagyományos módon, nem mesterséges zselésítő anyagokkal, mert a birsalmának magas pektintartalma miatt erre egyáltalán nincs szüksége.

Cukormentes birsalmalekvár

A cukormentes birsalmalekvár igazi pikáns élvezet.

Birsalmasajt mikroban készítve

Jó főzőcskézést és jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük