Spárgás papucs leveles tésztában

A spárgás papucs leveles tésztában sült finom spárgát, sonkát és sajtot rejt. Előre gyártott leveles tésztával készítve gyors és fenséges finomság. 

spárgás papucs

Illésné Nagy Mária ajánlása: “A leveles tésztát csak szeretni lehet! 😘
Számtalan édes, sós sütemény alapja, különböző fogásokhoz nagyszerűen felhasználható. Tölthetünk, csomagolhatunk bele bármit, gyümölcsöt, zöldséget, húsokat…stb. stb.
Most egy nagyon finom spárgával készült, borzasztó egyszerű változatát ajánlom. 😋”

Spárgás papucs hozzávalói (6 darabhoz)

  • 1 csomag előre kinyújtott leveles tészta (rengeteg helyen kapható, én pl. Lidl – ben vettem),
  • 6 szelet füstölt, szárított fekete erdei sonka (vagy Serrano, Pármai, stb),
  • 6 szelet Gouda sajt (vagy tetszőleges fajta),
  • 18 darab zöld spárgasíp (vagy fehér, lehet vegyesen is),
  • 1 nagy csipet só
  • 1 nagy csipet cukor.

Lekenéshez a tetejére:

  • 1 tojássárgája,
  • pici tejszín.

Spárgás papucs elkészítése

  • a spárgasípokat eltörjük (a roppanási résznél),
  • az alsó részüket vékonyan meghámozzuk,
  • sós – cukros vízben 2 percig előfőzzük,
  • kiemeljük,
  • hideg vízbe tesszük,
  • a sütőt 220 fokra előmelegítjük,
  • a kész leveles tésztát kitekerjük,
  • a saját papírján hagyjuk,
  • 6 négyzetre felvágjuk,
  • egyenként megtöltjük a tésztákat,
  • a tésztára először egy sajtszeletet fektetünk,
  • majd erre átlósan feltesszük egy sonkaszeletet,
  • majd a spárgából is 3 – 3 darabot szintén átlósan ráfektetünk,
  • a tojássárgáját pici tejszínnel elkeverjük,
  • a leveles tészta egyik oldalát ráhajtjuk a spárgára,
  • pici tejszínes tojással megkenjük (így jobban rátapad a másik tésztarész),
  • ráhajtjuk a szemben lévő tésztát,
  • végül a tetejét is lekenjük a tojással,
  • egy tepsibe sütőpapírt fektetünk,
  • erre rakosgatjuk a “papucsokat” egymástól kellő távolságra, mert szépen megnőnek majd,
  • 220 fokos sütőbe tesszük,
  • szép pirosra sütjük.

Picit hagyjuk lehűlni, ezután önmagában vagy egy friss salátával fő fogásként is fogyaszthatjuk.
Nagyon finom, aki szereti a spárgát, annak kedvére való lesz, biztosan állítom! 😉
Jó étvágyat kívánok! 🍽

Tipp: lehet előfőzés nélkül is beletenni a spárgát, kipróbáltam úgy is, egy picit fonnyadt hatású és enyhén rágós lesz. Előfőzéssel sokkal élvezetesebb… 

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + 13 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás