Málnás joghurttorta kekszes alapon

Málnás joghurttorta kekszes alapon receptet osztott meg velünk Illésné Nagy Mária. A sütés nélküli torta kitűnő nyári sütemény. 

málnás joghurttorta

“Kánikula desszert….
Bármilyen fajta friss gyümölccsel készülhet, ízlés szerint. Én gyönyörű, gurulós málnát használtam hozzá, jól lehűtve a legfinomabb 😋
Egyszerű, nagyszerű, finom sütés nélküli, hűsítő desszert.” – szól Illésné Nagy Mária ajánlója.

Málnás joghurttorta kekszes alapon 🍰

Hozzávalók

  • 15 dkg vajas keksz,
  • 5 dkg olvasztott vaj,
  • 8 dl natúr joghurt,
  • 20 gramm étkezési zselatin + 3 dl víz,
  • 5 dkg porcukor,
  • 3 – 4 tasak vaníliás cukor (ízlés szerint),
  • 1 citrom reszelt héjam
  • 5 dl tejszín,
  • kb. 40 – 45 dkg gyümölcs.

Elkészítése

  • A kekszet tegyük késes aprítóba, adjuk hozzá az olvasztott vajat, aprítsuk össze.
  • Összekapcsolható, lecsatolható oldalú tortaformát béleljünk ki folpack-kal (legegyszerűbb, ha pici vizet permetezünk a formába, így könnyen odatapad ahová kell 🙂 ) Ezután nyomkodjuk a kekszes alapot a forma aljára.
  • A joghurtot mérjük ki egy mélyebb tálba, porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citrom héjával ízesítsük, keverjük össze.
  • A zselatint öntsük 3 dl vízbe és melegítsük forralásig, majd hűtsük ki. Öntsük a joghurthoz, alaposan keverjük össze, tegyük hozzá a megmosott és leszárított gyümölcsöket és óvatosan forgassuk össze.
  • A tejszínt verjük kemény habbá, végül óvatos mozdulatokkal forgassuk a joghurtos masszába.
    Próbáljuk nagy mozdulatokkal végezni a keverést, hogy közben ne törjük össze nagyon a gyümölcsöket 🙂
  • Öntsük a kekszes alapra, simítsuk el a tetejét és tegyük a hűtőszekrénybe. Kb. 3 – 4 óra szükséges a tökéletes állag eléréséhez.
  • Akár egy éjszakát is tölthet a hűtőben, de ez nagyon nagy kihívás bárkinek….ettől hamarabb szeretné v é g r e megkóstolni mindenki, ugye?! 🙂
  • A tortaforma oldalát lecsatoljuk, körben lehajtjuk a folpack-ot (én körben levágtam a torta aljáig) tegyük át egy tálalóra, gyönyörűen szeletelhető a torta.

Jó nassolást, finom falatozást kívánok!

Tipp: ha nagyobb a gyümölcs, célszerű kisebb darabokra vágni, jobban mutat benne.

Nagyon köszönöm a szuper recepetet Illésné Nagy Máriának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 478
  • 9
  •  
  •  
  • 478
  •  
  • 9
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × kettő =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás