Mennyei málnás desszert sütés nélkül

Igazi nyári hűsítő és kényeztető finomság a málnás desszert sütés nélkül. Pár perc alatt összeállítható és csupán a pár órás hűtési időt kell kivárni és már fogyaszthatjuk is. Ízlés szerint bármilyen más gyümölcsből is elkészíthetjük.

Mennyei málnás desszert sütés nélkül

Mennyei málnás desszert sütés nélkül

Sütés nélküli, mennyei, üdítő finomságot hoztam…ínycsiklandozás felsőfokon! 10 perc munka + hűtés…ennyi!
Merem állítani, hogy van annyira finom mint a tiramisu, persze kis túlzással…😃 A málna és a tejföl nagyszerű párosítás…ennyi a titok 😉
Nehéz abbahagyni, viszont az elkészítése nagyon egyszerű, feltétlenül készítsétek el! – írta Marika az ajánlóban.

Hozzávalók

  • 1 vödrös tejföl (800 gr),
  • ízlés szerint porcukor/cukorhelyettesítő,
  • 2 zacskó vaníliás cukor,
  • 1 kisebb citrom reszelt héja,
  • 80 dkg málna,
  • 24 darab babapiskóta (cukros tetejű) vagy édesítőszerrel készült termék.

Elkészítése

  • A tejfölt tálba borítjuk, porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal ízesítjük, összekeverjük.
  • A málna 1/3 részét kiválogatjuk (a szép, egész szemeket a tetejére) félretesszük.
  • A többi málnát az ízesített tejfölhöz keverjük, óvatosan összeforgatjuk.
  • Egy üvegtál (jénai) aljára 1/3 rész masszát kenünk, ráfektetjük a fele adag babapiskótát, erre jön a következő adag massza, ismét babapiskóták…majd a tetejére kenjük a maradék masszát, a félretett málnaszemekkel díszítjük, kirakjuk a tetejét.
  • Folpackkal letakarjuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  • Érdemes egy éjszakán át hűteni, így lesz tökéletes állagú, ízű.
  • Szépen felvágható, szeletelhető.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 😋

Julia Soós Prokópius
Szederrel készítettem már és ribizlivel is kitűnó

Sinka Erika

Tökéletes desszert!!! Hasonlót, erdei gyümölcsöset szoktam csinálni, tejföl helyett a Lidl-ben kapható “krémes túrót” használom, ezt egy kicsit áttöröm a gyümölcvsökkel, vagy turmixolom! Kérdésem: én mindig babapiskótával kezdem a rétegezést…

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 6.5K
  • 25
  •  
  •  
  • 6.5K
  •  
  • 25
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük