Habkönnyű gyümölcsös édesség

Egy egyszerű, gyors, sütés nélkül gyümölcsös édesség mindig jól jön. Ha mindez még friss gyümölcsöket is tartalmaz, akkor bármelyik nyári napon megállja a helyét. Persze a gyümölcsszezonon kívül sem kell lemondani a finom édességről, befőttből vagy mirelit gyümölcsből is elkészíthetjük. Nézzük milyen gyerekjáték a habkönnyű gyümölcsös édesség elkészítése!

habkönnyű gyümölcsös édesség

Habkönnyű gyümölcsös édesség receptje

A sütés nélküli, gyorsan elkészíthető édesség a nyár friss ízeit hordozza magában.  Vendégvárónak is kitűnő. Akár előző nap is elkészíthetjük, hisz az ízek összeéréséhez pár órát úgy is a hűtőben kell pihentetni. Azt hiszem most már elég sokat fényeztem, nézzük hát a receptet!

Hozzávalók

  • 250 ml tejföl,
  • 320 ml főző vagy habtejszín (nem felverve!!!),
  • 4 evőkanál porcukor,
  • 30 dkg babapiskóta,
  • 0,5 kg piros gyümölcs pl.: meggy, cseresznye, ribizli, eper, stb

Habkönnyű gyümölcsös édesség elkészítése

  • a tejfölt a tejszínnel (nem kell felverni!!!) és a porcukorral elkeverem,
  • egy magas falú, lehetőleg szögletes edény aljára vékonyan kenek a tejfölös masszából (kb. 3 mm vastagon),
  • erre rásorakoztatom a babapiskótákat egymás mellé,
  • majd újra megkenem a masszával,
  • erre jön egy réteg gyümölcs, lényeg hogy a babapiskóta alatt és felett is legyen tejföl, csak így puhul át,
  • tetejét zárjuk gyümölccsel,
  • 4-6 órát állnia kell a hűtőben, hogy a piskóta átpuhuljon.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Bár a recept piros gyümölcsöket javasol hozzá, szerintem ugyan olyan finom lehet például őszi- vagy sárgabarackkal vagy épp szőlővel.

További sütés nélküli édesség

A gesztenyetorta sütés nélkül örök kedvencünk. Azontúl, hogy gyorsan elkészül és még sütni sem kell, az is nagy előnye, hogy nem lehet melléfogni vele. Még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne imádta volna. Már mutatom is az egyszerű gesztenyés sütemény receptjét!

Szuper finom és roppant egyszerűen elkészíthető hamis tiramisu receptet hoztam. A hamis név nem véletlen. Nem az eredeti olasz receptről van szó, ez attól sokkal egyszerűbb és olcsóbb. Nem kell sütni, ráadásul tojás nélkül készül, ezért tojásallergiások is fogyaszthatják. Az íze viszont isteni, érdemes kipróbálni!

A dupla gyümölcsös öntet garantáltan elnyeri a család minden tagjának tetszését. A sokoldalúan hasznosítható öntet a gyümölcsszezonban kihagyhatatlan, főleg savanyú gyümölcsökből finom. Leggyakrabban fagyihoz, palacsintához, gombóchoz, sütihez vagy pohárkrémként tálalom. Szinte bármihez adhatjuk, akár egy egyszerű joghurtot vagy egy szimpla piskótát is feldobhatunk vele.  

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük