Habkönnyű gyümölcsös édesség

Egy egyszerű, gyors, sütés nélkül nyári édesség mindig jól jön. Ha mindez még friss gyümölcsöket is tartalmaz, akkor bármelyik nyári napon megállja a helyét. Nézzük milyen gyerekjáték a habkönnyű gyümölcsös édesség elkészítése!

habkönnyű gyümölcsös édesség

A sütés nélküli, gyorsan elkészíthető édesség a nyár friss ízeit hordozza magában.  Vendégvárónak is kitűnő. Akár előző nap is elkészíthetjük, hisz az ízek összeéréséhez pár órát úgy is a hűtőben kell pihentetni. Azt hiszem most már elég sokat fényeztem, nézzük hát a receptet!

Habkönnyű gyümölcsös édesség hozzávalói

  • 250 ml tejföl,
  • 320 ml főző vagy habtejszín (nem felverve!!!),
  • 4 evőkanál porcukor,
  • 30 dkg babapiskóta,
  • 0,5 kg piros gyümölcs pl.: meggy, cseresznye, ribizli, eper, stb

Elkészítése

  • a tejfölt a tejszínnel (nem kell felverni!!!) és a porcukorral elkeverem,
  • egy magas falú, lehetőleg szögletes edény aljára vékonyan kenek a tejfölös masszából (kb. 3 mm vastagon),
  • erre rásorakoztatom a babapiskótákat egymás mellé,
  • majd újra megkenem a masszával,
  • erre jön egy réteg gyümölcs, lényeg hogy a babapiskóta alatt és felett is legyen tejföl, csak így puhul át,
  • tetejét zárjuk gyümölccsel,
  • 4-6 órát állnia kell a hűtőben, hogy a piskóta átpuhuljon.
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Kordics-Ujvári Veronikának!

Bár a recept piros gyümölcsöket javasol hozzá, szerintem ugyan olyan finom lehet például őszi vagy sárgabarackkal vagy szőlővel.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük