Habkönnyű gyümölcsös édesség

Egy egyszerű, gyors, sütés nélkül nyári édesség mindig jól jön. Ha mindez még friss gyümölcsöket is tartalmaz, akkor bármelyik nyári napon megállja a helyét. Nézzük milyen gyerekjáték a habkönnyű gyümölcsös édesség elkészítése!

 

habkönnyű gyümölcsös édesség

 

A sütés nélküli, gyorsan elkészíthető édesség a nyár friss ízeit hordozza magában.  Vendégvárónak is kitűnő. Akár előző nap is elkészíthetjük, hisz az ízek összeéréséhez pár órát hűtőben kell pihentetni. Azt hiszem most már elég sokat fényeztem, nézzük hát a receptet!

Habkönnyű gyümölcsös édesség hozzávalói

  • 250 ml tejföl,
  • 320 ml főző vagy habtejszín (nem felverve!!!),
  • 4 evőkanál porcukor,
  • 30 dkg babapiskóta,
  • 0,5 kg piros gyümölcs pl.: meggy, cseresznye, ribizli, eper, stb

Habkönnyű gyümölcsös édesség elkészítése

  • a tejfölt a tejszínnel (nem kell felverni!!!) és a porcukorral elkeverem,
  • egy magas falú, lehetőleg szögletes edény aljára vékonyan kenek a tejfölös masszából (kb. 3 mm vastagon),
  • erre rásorakoztatom a babapiskótákat egymás mellé,
  • majd újra megkenem a masszával, 
  • erre jön egy réteg gyümölcs, lényeg hogy a babapiskóta alatt és felett is legyen tejföl, csak így puhul át,
  • tetejét zárjuk gyümölccsel,
  • 4-6 órát állnia kell a hűtőben, hogy a piskóta átpuhuljon.
 

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Kordics-Ujvári Veronikának!

Bár a recept piros gyümölcsöket javasol hozzá, szerintem ugyan olyan finom lehet például őszi vagy sárgabarackkal vagy szőlővel.

További sütés nélküli édességek

  • 102
  •  
  • 7
  •  
  •  
  • 102
  •  
  • 7
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − nyolc =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás