Habkönnyű gyümölcsös édesség
Egy egyszerű, gyors, sütés nélkül nyári édesség mindig jól jön. Ha mindez még friss gyümölcsöket is tartalmaz, akkor bármelyik nyári napon megállja a helyét. Nézzük milyen gyerekjáték a habkönnyű gyümölcsös édesség elkészítése!
A sütés nélküli, gyorsan elkészíthető édesség a nyár friss ízeit hordozza magában. Vendégvárónak is kitűnő. Akár előző nap is elkészíthetjük, hisz az ízek összeéréséhez pár órát úgy is a hűtőben kell pihentetni. Azt hiszem most már elég sokat fényeztem, nézzük hát a receptet!
Habkönnyű gyümölcsös édesség hozzávalói
- 250 ml tejföl,
- 320 ml főző vagy habtejszín (nem felverve!!!),
- 4 evőkanál porcukor,
- 30 dkg babapiskóta,
- 0,5 kg piros gyümölcs pl.: meggy, cseresznye, ribizli, eper, stb
Elkészítése
- a tejfölt a tejszínnel (nem kell felverni!!!) és a porcukorral elkeverem,
- egy magas falú, lehetőleg szögletes edény aljára vékonyan kenek a tejfölös masszából (kb. 3 mm vastagon),
- erre rásorakoztatom a babapiskótákat egymás mellé,
- majd újra megkenem a masszával,
- erre jön egy réteg gyümölcs, lényeg hogy a babapiskóta alatt és felett is legyen tejföl, csak így puhul át,
- tetejét zárjuk gyümölccsel,
- 4-6 órát állnia kell a hűtőben, hogy a piskóta átpuhuljon.
Bár a recept piros gyümölcsöket javasol hozzá, szerintem ugyan olyan finom lehet például őszi vagy sárgabarackkal vagy szőlővel.