Gesztenyetorta sütés nélkül

A gesztenyetorta sütés nélkül örök kedvencünk. Azontúl, hogy gyorsan elkészül és még sütni sem kell, az is nagy előnye, hogy nem lehet melléfogni vele. Még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne imádta volna. 

 

Gesztenyetorta sütés nélkül

 

Gesztenyetorta sütés nélkül hozzávalói

Tésztához:

  • 30 dkg darált háztartási keksz vagy megmaradt száraz aprósütemény,
  • 10 dkg vaj vagy margarin,
  • 5 dkg porcukor,
  • kis tej vagy rum.

Töltelékhez:

  • 50 dkg gesztenyemassza,
  • 5 dkg vaj,
  • 3-4 evőkanálrum,
  • 4 dl tejszín,
  • tej,
  • meggybefőtt vagy rumos meggy,
  • 1 evőkanál porcukor.

Gesztenyetorta sütés nélkül elkészítése

  • a kekszet olvasztott, de csak langyos vajjal és a cukorral összedolgozzuk,
  • ha szükséges tehetünk hozzá tejet vagy rumot, hogy lágyabb legyen,
  • egy közepes tortaformát vízzel kiöblítünk,
  • a tésztával kibéleljük úgy,hogy magas pereme is legyen,
  • a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük,
  • a vajjal, a rummal, 2 dl tejszínnel és tetszés szerinti tejjel simára keverjük, hogy könnyű, habos krémet kapjunk,
  • a krémet a tésztával kibélelt tortaformába simítjuk,
  • kimagozott meggybefőttet nyomkodunk bele,
  • a gyümölcs tetején a krémet elsimítjuk,
  • a peremről a felesleges tésztát eltávolítjuk,
  • 3-4 órára jégbe hűtjük,
  • tálalás előtt a széleket késsel meglazítjuk és a tortakarimát lehúzzuk róla,
  • a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra,
  • a tetejét 2 dl porcukorral habbá vert tejszínnel díszítjük.

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 2 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás