Gesztenyetorta sütés nélkül

A gesztenyetorta sütés nélkül örök kedvencünk. Azontúl, hogy gyorsan elkészül és még sütni sem kell, az is nagy előnye, hogy nem lehet melléfogni vele. Még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne imádta volna. 

Gesztenyetorta sütés nélkül

Gesztenyetorta sütés nélkül hozzávalói

Tésztához:

  • 30 dkg darált háztartási keksz vagy megmaradt száraz aprósütemény,
  • 10 dkg vaj vagy margarin,
  • 5 dkg porcukor,
  • kis tej vagy rum.

Töltelékhez:

  • 50 dkg gesztenyemassza,
  • 5 dkg vaj,
  • 3-4 evőkanál rum,
  • 4 dl tejszín,
  • tej,
  • meggybefőtt vagy rumos meggy,
  • 1 evőkanál porcukor.

Elkészítése

  • a kekszet olvasztott, de csak langyos vajjal és a cukorral összedolgozzuk,
  • ha szükséges tehetünk hozzá tejet vagy rumot, hogy lágyabb legyen,
  • egy közepes tortaformát vízzel kiöblítünk,
  • a tésztával kibéleljük úgy, hogy magas pereme is legyen,
  • a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük,
  • a vajjal, a rummal, 2 dl tejszínnel és tetszés szerinti tejjel simára keverjük, hogy könnyű, habos krémet kapjunk,
  • a krémet a tésztával kibélelt tortaformába simítjuk,
  • kimagozott meggybefőttet nyomkodunk bele,
  • a gyümölcs tetején a krémet elsimítjuk,
  • a peremről a felesleges tésztát eltávolítjuk,
  • 3-4 órára jégbe hűtjük,
  • tálalás előtt a széleket késsel meglazítjuk és a tortakarimát lehúzzuk róla,
  • a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra,
  • a tetejét 2 dl porcukorral habbá vert tejszínnel díszítjük.

Jó étvágyat!

Tipp: Bár szerintem így is tökéletes, díszíthetjük meggyszemekkel vagy csokiforgáccsal is.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizennyolc − 11 =