Gesztenyés csokis torta

Csodás találmány a piskóta. Akár tortaformába sütjük, akár vékony lapra a feltekeréshez, számos süteményt készíthetünk belőle. Elég csupán a krémet megváltoztatni és már is egész más édességet kapunk. Ránézésre senki sem mondaná meg a lekváros piskóta tekercsről és a gesztenyés csoki tortáról, hogy az alapja ugyanaz a piskóta tészta.

 

gesztenyés csokis torta

 

A gesztenyés csokis torta receptjét Kovácsné Ékes Edit ajánlotta figyelmünkbe. Hogy még kívánatosabbá tegye a gesztenyés édességet, tetejét is jól felturbózta. "A tetejére gesztenyemasszát és készen vásárolt gesztenyeszívet tettem. Az árvácska csak dekoráció volt."

Gesztenyés csoki torta hozzávalói

  • 6 tojásból készült piskóta, 
  • 1 vanília puding,
  • 3 dl tej,
  • 3-5 kanál cukor,
  • egy gesztenyemassza,
  • 10 dkg vaj,
  • rum vagy rumaroma,
  • 1 dl tejszín,
  • 10 dkg csoki

Gesztenyés csoki torta elkészítése

  • 6 tojásból piskótát sütöttem, 
  • a tejjel és ízlés szerinti cukorral az előírás szerint sűrűre főztem a pudingot,
  • a kihűlt vaníliás pudingot, a gesztenyemasszát és a vajat kikevertem,
  • rumaromával ízesítettem (aroma helyett rumot is tehetünk bele),
  • a csokit 1 dl tejszínben elolvasztottam,
  • ezzel vontam be a tortát.

 

Nagyon köszönöm a receptet Kovácsné Ékes Editnek!

 

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 24
  •  
  • 100
  •  
  •  
  • 24
  •  
  • 100
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − 6 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás