Gesztenyés csokis torta

Csodás találmány a piskóta. Akár tortaformába sütjük, akár vékony lapra a feltekeréshez, számos süteményt készíthetünk belőle. Elég csupán a krémet megváltoztatni és már is egész más édességet kapunk. Ránézésre senki sem mondaná meg a lekváros piskóta tekercsről és a gesztenyés csoki tortáról, hogy az alapja ugyanaz a piskóta tészta. Már pedig igen! Most itt a gesztenyés csokis torta receptje!

gesztenyés csokis torta

Ha neked is meggyűlt már a bajod a piskóta készítéssel, akkor rögtön két bevált olvasói receptet is ajánlhatok. Bevált piskóta recept Illésné Nagy Máriától és az elronthatatlan vizes piskóta is jó választás.

A gesztenyés csokis torta receptjét Kovácsné Ékes Edit ajánlotta figyelmünkbe. Hogy még kívánatosabbá tegye a gesztenyés édességet, tetejét is jól felturbózta. “A tetejére gesztenyemasszát és készen vásárolt gesztenyeszívet tettem. Az árvácska csak dekoráció volt.”

Gesztenyés csoki torta hozzávalói

  • 6 tojásból készült piskóta,
  • 1 vanília puding,
  • 3 dl tej,
  • 3-5 kanál cukor,
  • egy gesztenyemassza,
  • 10 dkg vaj,
  • rum vagy rumaroma,
  • 1 dl tejszín,
  • 10 dkg csoki

Gesztenyés csoki torta elkészítése

  • 6 tojásból piskótát sütöttem,
  • a tejjel és ízlés szerinti cukorral az előírás szerint sűrűre főztem a pudingot,
  • a kihűlt vaníliás pudingot, a gesztenyemasszát és a vajat kikevertem,
  • rumaromával ízesítettem (aroma helyett rumot is tehetünk bele),
  • a csokit 1 dl tejszínben elolvasztottam,
  • ezzel vontam be a tortát.

Nagyon köszönöm a receptet Kovácsné Ékes Editnek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

20 − 8 =