Tejszínes csirketokány 30 perc alatt

Tejszínes csirketokány 30 perc alatt. Ez aztán az igazi gyors és nagyszerű étel. Illésné Nagy Mária szétnézett a konyhában, mi van otthon és pillanatok alatt összedobta a finom húsételt.

tejszínes csirketokány

Tejszínes csirketokány 30 perc alatt receptje

„No, mi is van itthon? Mi van a hűtőben?
Amit éppen találtam, abból készült….tökéletes, finom ebéd kerekedett belőle, 30 perc alatt! 😋
Ebédre, vacsorára tökéletes fogás, így készült…” – ajánja Illésné Nagy Mária

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kg csirkemellfilé,
  • 1 szál póréhagyma,
  • 1 tálca bacon (kb. 15 dkg),
  • 25 dkg barna csiperke,
  • friss kakukkfű, ízlés szerinti mennyiségben,
  • só,
  • bors,
  • 4 dl tejszín
  • tetszőleges fajta száraztészta,
  • kis olaj a tészta kifőzéséhez.

Elkészítése

  • Vizet forralunk, sót, kevés olajat teszünk hozzá, tetszőleges fajta száraztésztát főzünk, ha kész leszűrjük, melegen tartjuk,
  • amíg fő a tészta elkészítjük a húsételt,
  • a bacont kisebb darabokra vágjuk,
  • egy mélyebb serpenyőben zsírjára sütjük,
  • a csirkehúst csíkokra vágjuk,
  • a baconhoz adjuk,
  • erős tűzön sütni kezdjük,
  • többször átkeverjük,
  • ha megpuhult hozzáadjuk a karikákra vágott póréhagymát,
  • átkeverjük, ha picit összeesett hozzáborítjuk a darabolt gombát,
  • 2 percig kevergetve pároljuk,
  • sóval, borssal, friss kakukkfűvel fűszerezzük,
  • a tejszínnel felöntjük,
  • forralva besűrítjük – ha szükséges, pici étkezési keményítőt vagy lisztet használhatunk a sűrítéshez.

Tésztát kínálunk mellé köretként.

Jó étvágyat kívánok! 🍽

Naygon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük