Mézes-sütőtökös birslekvár

Mézes-sütőtökös birslekvár egy újabb csupa vitamin lekvár, ami az ősz kivételes ajándékából, a birsalmából készülhet. 

Mézes-sütőtökös birslekvár

Illésné Nagy Mária ajánlása: “NoSalty-ezt ettem receptjét formáltam a saját ízvilágomra. Jó szorgoskodást, finom ízeket kívánok!”

Mézes-sütőtökös birslekvár hozzávalói

  • 40 dkg sütőtök,
  • 40 dkg birsalma,
  • 30 dkg méz,
  • 1 dl fehérbor,
  • 1 citrom reszelt héja és leve,
  • őrölt fahéj, ízlés szerint,
  • víz szükség szerint.

Mézes-sütőtökös birslekvár elkészítése

  • megpucoljuk a sütőtököt,
  • a birsalmát alaposan megmossuk, a magházát kivágjuk, héját nem kell levágni,
  • mindkettőt felkockázzuk,
  • hozzáadjuk a mézet, a citrom héját és levét,
  • annyi vízzel felengedjük, hogy éppen ellepje,
  • 15 percig főzzük,
  • hozzáöntjük a fehérbort és tovább főzzük, kb. 25-30 perc alatt fő puhára,
  • ízlés szerint lehet hozzá őrölt fahéjat adni,
  • botmixerrel pürésítsük,
  • üvegekbe töltjük,
  • lekötjük,
  • száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Jó étvágyat!

További birsalma lekvár receptek

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

húsz + tizenhat =