Szilvás csemege, ami megédesíti a hideg napokat is

A szilvás csemege igazi kényeztető őszi süti. Az egyik legkedvesebb és legügyesebb szakács olvasómnak, Wolf Mártának köszönhetően oszthatom meg most itt a blogon. Még nem próbáltam, de a receptet és a fotót elnézve ez már nem sokáig lesz igaz. 

 

szilvás csemege

Szilvás csemege hozzávalói

Tésztához: 

  • 20 dkg liszt,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 vaniliás cukor,
  • 5 dkg cukor,
  • 1/2 sütőpor,
  • 1 tojás.

Töltelékhez:

  • kb. 30-40 dkg szilva,
  • 3-4 ek cukor,
  • 2-3 ek zabpehely,
  • kevés citormlé

Szilvás csemege elkészítése

  • a tészta hozzávalóit összedolgozzuk,
  • lehűtjük, hogy kicsit megkeményedjen és lehessen vele dolgozni, 
  • közben a szilvát a cukorral teflon serpenyőben lassan pároljuk,
  • amikor levet ereszt, 2-3 ek zabpelyhet szórunk bele (ez megfogja a keletkezett szilvalevet és krémszerűvé teszi),
  • majd a végén kevés citromlével ízesítjük,
  • a tészta felét egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk,
  • belekanalaztam a szilvát,
  • majd befedjük a tészta másik felével, nem baj, ha elszakad, úgysem fog látszódni,
  • 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük, (légkeveréses sütőben 15 perc elég), 
  • végül porcukorral megszórjuk.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. 

+2 Tipp:

A töltelékbe jól illik a fahéj is, sőt a szóráshoz használt porcukrot is megbolondíthatjuk egy kis fahéjjal. 

Almatöltelékkel is isteni.

Nagyon köszönöm a receptet Wolf Mártának!

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 98
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  
  • 98
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennégy + tizenhét =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás