Szilvás csemege, ami megédesíti a hideg napokat is

A szilvás csemege igazi kényeztető őszi süti. Az egyik legkedvesebb és legügyesebb szakács olvasómnak, Wolf Mártának köszönhetően oszthatom meg most itt a blogon. Még nem próbáltam, de a receptet és a fotót elnézve ez már nem sokáig lesz igaz. 

szilvás csemege

Szilvás csemege hozzávalói

Tésztához:

  • 20 dkg liszt,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 vaniliás cukor,
  • 5 dkg cukor,
  • 1/2 sütőpor,
  • 1 tojás.

Töltelékhez:

  • kb. 30-40 dkg szilva,
  • 3-4 ek cukor,
  • 2-3 ek zabpehely,
  • kevés citormlé

Szilvás csemege elkészítése

  • a tészta hozzávalóit összedolgozzuk,
  • lehűtjük, hogy kicsit megkeményedjen és lehessen vele dolgozni,
  • közben a szilvát a cukorral teflon serpenyőben lassan pároljuk,
  • amikor levet ereszt, 2-3 ek zabpelyhet szórunk bele (ez megfogja a keletkezett szilvalevet és krémszerűvé teszi),
  • majd a végén kevés citromlével ízesítjük,
  • a tészta felét egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk,
  • belekanalaztam a szilvát,
  • majd befedjük a tészta másik felével, nem baj, ha elszakad, úgysem fog látszódni,
  • 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük, (légkeveréses sütőben 15 perc elég),
  • végül porcukorral megszórjuk.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is.

+2 Tipp:

A töltelékbe jól illik a fahéj is, sőt a szóráshoz használt porcukrot is megbolondíthatjuk egy kis fahéjjal.

Ez a finom alaptészta bármilyen gyümölccsel tölthető, almatöltelékkel is isteni.

Nagyon köszönöm a receptet Wolf Mártának!

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük