Szilvalekvár rummal egyszerűen

A szilvalekvár rummal meglehetősen jól hangzik. A szilvalekvár az egyik legfinomabb gyümölcsíz, a szilva édessége miatt hozzáadott cukorra sincs szükség, a rum viszont megbolondítja az amúgy is fantasztikus ízt.

szilvalekvár rummal

A sárgabarack mellett a szilva az a gyümölcsünk, amiből a legzamatosabb és legsokoldalúbban felhasználható lekvárt készíthetjük. Nagyanyáink nagy üstök mellett állva, akár fél napig is kevergették a fortyogó szilvát, hogy sűrű lekvár legyen belőle. Napjainkban a zselésítő anyagok használatával jelentősen lecsökkent a lekvárok főzési ideje. Nem beszélve arról, hogy egyre terjed a lekvárok sütőben készítése, aminek nagy előny, hogy nem kell mellette állni, kevergetni, stb. Sok időt spórolhatunk vele. Magam még nem próbáltam, sőt nem is kóstoltam, de többen állítják, hogy a sütőben készített szilvalekvár pont olyan finom, mint a hagyományos módszerrel készült.

Szilvalekvár rummal

Sinka Erika a lekvárok nagy mestere. Mindent igyekszik egészségesen elkészíteni, hogy a gyümölcs eredeti minél intenzívebben érződjön a télire eltett finomságban is. A cukor nála tiltólistán van, ezért előtérbe kerül a lekvárfőzés cukormentesen, így készül például a birsalma lekvár is cukor nélkül. Ízfokozóként gyakran használ mézeskalács fűszerkeveréket és valamilyen alkoholt.

Sinka Erika: “Szilva lekvár (+ rum, vörösbor, mézeskalács fűszerkeverék, citromlé és héja, vanília őrlemény).
Két alkalommal készítettem, az utóbbiban több alkohol van – elbírta!”

Nagyon köszönjük Erikának a szuper ötletet!

Köszönöm a megosztásokat!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük