Burgonyás köttes – finom krumplis pogácsa sajttal
Burgonyás köttes receptet kaptunk Wolf Mártától. A foci vb idején meccsnézéshez sütötte a kelt krumplis pogácsát. El is tudom képzelni, hogy ezzel a sós rágcsával jól megy a szurkolás és még a sör is jobban fogy.
Burgonyás köttes hozzávalói
- 30 dkg krumpli,
- 5 dkg vaj,
- 1 teáskanál só,
- 1 teáskanál cukor,
- 1 tojás a tésztába,
- 30 dkg finomliszt,
- kb. 1 dl tej,
- 2 dkg élesztő,
- a tojás a kenéshez.
Elkészítése
- a burgonyát puhára főztem,
- még melegen a vajjal áttörtem,
- kihűtöttem,
- burgonyához hozzáadtam a lisztet, sót, tojást és a tejben felfuttatott élesztőt,
- összegyúrtam,
- jól kidolgoztam,
- letakarva 30 percig kelesztettem,
- ne ijedjünk meg, hogy lágyabb tészta lesz,
- kb. 1 ½-2 cm vastagra nyújtottam,
- 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggattam,
- sütőpapírral bélelt tepsibe raktam (Kb. 30 db lesz.),
- tetejét felvert tojással megkentem,
- kevés, finom reszelt sajttal megszórtam,
- további 20 percig kelesztettem,
- előmelegített, légkeveréses sütőben, 190-200 fokon, kb. 20 percig sütöttem,
- kívül roppanós, belül lyukacsos, puha pogi.
Nagyon köszönjük Mártának a receptet!