Burgonyás köttes – finom krumplis pogácsa sajttal

Burgonyás köttes receptet kaptunk Wolf Mártától. A foci vb idején meccsnézéshez sütötte a kelt krumplis pogácsát. El is tudom képzelni, hogy ezzel a sós rágcsával jól megy a szurkolás és még a sör is jobban fogy.

burgonyás köttes

Burgonyás köttes hozzávalói

  • 30 dkg krumpli,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 teáskanál só,
  • 1 teáskanál cukor,
  • 1 tojás a tésztába,
  • 30 dkg finomliszt,
  • kb. 1 dl tej,
  • 2 dkg élesztő,
  • a tojás a kenéshez.

Elkészítése

  • a burgonyát puhára főztem,
  • még melegen a vajjal áttörtem,
  • kihűtöttem,
  • burgonyához hozzáadtam a lisztet, sót, tojást és a tejben felfuttatott élesztőt,
  • összegyúrtam,
  • jól kidolgoztam, 
  • letakarva 30 percig kelesztettem,
  • ne ijedjünk meg, hogy lágyabb tészta lesz,
  • kb. 1 ½-2 cm vastagra nyújtottam,
  • 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggattam,
  • sütőpapírral bélelt tepsibe raktam (Kb. 30 db lesz.),
  • tetejét felvert tojással megkentem,
  • kevés, finom reszelt sajttal megszórtam,
  • további 20 percig kelesztettem,
  • előmelegített, légkeveréses sütőben, 190-200 fokon, kb. 20 percig sütöttem,
  • kívül roppanós, belül lyukacsos, puha pogi.

Nagyon köszönjük Mártának a receptet!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

15 − 1 =