Földimogyorós csirke receptje

A földimogyorós csirke receptje a gyorsan, finomat kategóriába tartozik. A pörkölt, sózott földimogyoró, a mustár és a tejszín elegye különlegesen finom ízélményhez juttatnak bennünket. Érdemes elkészíteni, kipróbálni ezt a nem mindennapi, cseppet sem unalmas, csirkéből készült fogást.

földimogyorós csirke bulgurral tálalva

Földimogyorós csirke receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé,
  • 30 dkg pörkölt, sózott földimogyoró – késes aprítóban durvára aprítva,
  • 12 dkg vaj,
  • 6 evőkanál mustár – dijoni és sima mustár fele-fele arányban,
  • só, ízlés szerint,
  • őrölt fekete bors,
  • 6 evőkanál mogyoróolaj (vagy dióolaj),
  • 2,5 dl tejszín,
  • fél csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

  • A csirkehúst megmossuk, leitatjuk róla a vizet, kb. tenyérnyi darabokra vágjuk (tetszőleges méretű).
  • Egy tálba öntjük a 8 dkg felolvasztott vajat, 4 evőkanál mustárt (vegyesen), sót és őrölt borsot adunk hozzá, habverővel elkeverjük.
  • A feldarabolt húst beleforgatjuk a mustáros masszába – marinádba – majd a durvára aprított földimogyoróba forgatjuk, panírozzuk.
  • Egy mélyebb serpenyőben, 4 dkg vajat és 6 evőkanál földimogyoróolajat (vagy dióolajat) forrósítunk.
  • A mogyoróba panírozott húst a vajas-olajos keveréken sütni kezdjük. Lefedjük, kevés vizet adhatunk hozzá, kb. 15 perc alatt a húst puhára, készre sütjük. Közben megforgatjuk, ellenőrizzük a puhaságát.
  • A tejszínt kimérjük, a maradék mustárral elkeverjük, beleaprítjuk a petrezselyemzöldet.
  • A keveréket ráöntjük a készre sült mogyorós húsra, lassan főzve besűrítjük. Sóval, borssal ízesíthetjük – kóstolás után.
  • Bulgurt készítettem mellé köretnek.

Nagyon finom, ízletes, puha, szaftos lett a hús. A roppanó mogyoródarabkák nagyszerűen hozzájárultak az ízek kiteljesedéséhez.

Jó étvágyat kívánok! Készítsétek el Ti is! 😊

Nagyon köszönöm szuper receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1 × 4 =