Gyümölcsös kevert piskóta receptje

Gyümölcsös kevert piskóta receptet hoztam Sinka Erikának köszönhetően. Az egyszerű recept nagyon jó alap, amit bármivel feldobhatunk. Erika általában idény gyümölccsel készíti az egyszerű süteményt. Amikor épp nincs otthon gyümölcse, ekkor pedig finom házi lekvárral és csoki darabokkal gazdagítja.

Gyümölcsös kevert piskóta receptje

A gyümölcsökhöz nagyon jól illik az alkohol és a csokoládé is. Ha szeretnénk egy kicsit megbolondítani a süteményt, csak keverjünk hozzá valami alkoholt. Ha pedig gyerekeknek készítjük, csokidarabokkal tehetjük még vonzóbbá.

Hozzávalók

  • 2 db L-es tojás,
  • 80 g vaj,
  • 80 g cukor,
  • 150 g liszt,
  • 0,5 dl tej,
  • 0,5 dl alkohol (nálam Vodka)
  • citromlé, 
  • cukor,
  • darált dió,
  • gyümölcs, vagy lekvár ízlés szerint,
  • csokilencse.

Gyümölcsös kevert piskóta elkészítése

  • egy üvegtálban 2 db tojás fehérjét habbá verjük,
  • másik tálban 2 db tojás sárgáját fehéredésig keverni a cukorral,
  • majd bele a puha vaj,
  • jól kikeverni,
  • jöhet a liszt (amit én használtam: nagymama keltészta és extra sütis lisztje fele-fele arányban),
  • közben a tejet is beleöntjük, hogy könnyebb legyen kavarni,
  • jöhet a citromlé és a vodka,
  • fakanállal a tojásfehérjét is bele keverni,
  • tepsibe önteni, jöhet rá a gyümölcs vagy lekvár pötyi, darált dió (nálam Dejó!) és a csokilencse,
  • forró sütőbe teszem (200 fok), majd 5 perc múlva leveszem fokozatosan: 5 perc 160 fok, majd kb 15-20 perc 140 fok, szépen lassan süljön,
  • zsírpapírral együtt rácsra teszem még egy kicsit hűlni hagyom…de én melegen szeretem! 

Nagyon köszönjük Erikának a kitűnő receptet!

Jó étvágyat hozzá!

További hasonló gyümölcsös sütemény receptek

Potyogtatott gyümölcsös kevert süti receptet hoztam Vadady Mária olvasónk konyhájából. A sütit személyesen is megkóstolhattam a múlt hét végén, amikor egy másik olvasóm, Pribelszki Mária csodálatos leanderes kertjében jártam. Igazán kitűnő nyári finomság, nem mellesleg pedig gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Szívből ajánlom mindenkinek.

Ha kezdődik a nyár és a gyümölcsszezon, akkor nálunk természetesen a sütemények terén is zamatos gyümölcsökből készített finomságok kerülnek előtérbe. Szinte minden gyümölcshöz van egy kedvenc receptünk, amit a minden évben elkészítünk. Az isteni epres, túrós, csokis tortát már megosztottam, most egy fincsi és egyszerű meggyes süti receptjét ajánlom a figyelmedbe. A tejfölös kevert tésztába a meggyen túl bármilyen más friss vagy befőtt gyümölcsöt keverhetünk, akár vegyíthetjük is a különböző zamatos gyümölcsöket.

Méltán népszerűek a bögrés sütemények. Egyszerűek, gyorsabbak és finomak. Még a konyhai mérleget sem elővenni, hogy összeállíthassuk a tésztát. A kefires szilvás süti bögrésen az egyik legfinomabb szilvás sütemény, ráadásul gyorsan készül és gyorsan elfogy.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük