Gyümölcsös kevert piskóta recept
Gyümölcsös kevert piskóta receptet hoztam Sinka Erikának köszönhető. Erika általában idény gyümölccsel készíti az egyszerű süteményt. Most épp nem volt otthon gyümölcse, így finom házi lekvárral készítette.

A gyümölcsökhöz nagyon jól illik az alkohol. Ha szeretnénk egy kicsit megbolondítani a süteményt, csak keverjünk hozzá valami alkoholt.
Gyümölcsös kevert piskóta hozzávalói
- 2 db L-es tojás,
- 80 g vaj,
- 80 g cukor,
- 150 g liszt,
- 0,5 dl tej,
- 0,5 dl alkohol (nálam Vodka)
- citromlé,
- cukor,
- darált dió,
- gyümölcs, vagy lekvár ízlés szerint
- csokilencse
Elkészítése
- egy üvegtálban 2 db tojás fehérjét habbá verjük,
- másik tálban 2 db tojás sárgáját fehéredésig keverni a cukorral,
- majd bele a puha vaj,
- jól kikeverni,
- jöhet a liszt (amit én használtam: nagymama keltészta és extra sütis lisztje fele-fele arányban),
- közben a tejet is beleöntjük, hogy könnyebb legyen kavarni,
- jöhet a citromlé és a vodka,
- fakanállal a tojásfehérjét is bele keverni,
- tepsibe önteni, jöhet rá a gyümölcs vagy lekvár pötyi, darált dió (nálam Dejó!) és a csokilencse,
- forró sütőbe teszem (200 fok), majd 5 perc múlva leveszem fokozatosan: 5 perc 160 fok, majd kb 15-20 perc 140 fok, szépen lassan süljön,
- zsírpapírral együtt rácsra teszem még egy kicsit hűlni hagyom…de én melegen szeretem!
😊
Nagyon köszönjük Erikának a kitűnő receptet!
Jó étvágyat hozzá!