Gyümölcsös kevert piskóta recept

Gyümölcsös kevert piskóta receptet hoztam Sinka Erikának köszönhető. Erika általában idény gyümölccsel készíti az egyszerű süteményt. Most épp nem volt otthon gyümölcse, így finom házi lekvárral készítette. 

A gyümölcsökhöz nagyon jól illik az alkohol. Ha szeretnénk egy kicsit megbolondítani a süteményt, csak keverjünk hozzá valami alkoholt.

Gyümölcsös kevert piskóta hozzávalói

  • 2 db L-es tojás,
  • 80 g vaj,
  • 80 g cukor,
  • 150 g liszt,
  • 0,5 dl tej,
  • 0,5 dl alkohol (nálam Vodka)
  • citromlé, 
  • cukor,
  • darált dió,
  • gyümölcs, vagy lekvár ízlés szerint
  • csokilencse

Elkészítése

  • egy üvegtálban 2 db tojás fehérjét habbá verjük,
  • másik tálban 2 db tojás sárgáját fehéredésig keverni a cukorral,
  • majd bele a puha vaj,
  • jól kikeverni,
  • jöhet a liszt (amit én használtam: nagymama keltészta és extra sütis lisztje fele-fele arányban),
  • közben a tejet is beleöntjük, hogy könnyebb legyen kavarni,
  • jöhet a citromlé és a vodka,
  • fakanállal a tojásfehérjét is bele keverni,
  • tepsibe önteni, jöhet rá a gyümölcs vagy lekvár pötyi, darált dió (nálam Dejó!) és a csokilencse,
  • forró sütőbe teszem (200 fok), majd 5 perc múlva leveszem fokozatosan: 5 perc 160 fok, majd kb 15-20 perc 140 fok, szépen lassan süljön,
  • zsírpapírral együtt rácsra teszem még egy kicsit hűlni hagyom…de én melegen szeretem! 😊

Nagyon köszönjük Erikának a kitűnő receptet!

Jó étvágyat hozzá!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 112
  • 20
  •  
  •  
  • 112
  •  
  • 20
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük