Gluténmentes máktorta

Gluténmentes máktorta volt az idei születésnapi tortám. Nem feltétlenül a gluténmentessége miatt, sokkal inkább azért, mert gyerekjáték elkészíteni, rendkívül finom és nagyon jól variálható.

gluténmentes máktorta

Nem, nem az volt az én szülinapi tortám. Sőt a számok még megfordítva sem mutatnák a valóságot. Ez volt az a gluténmentes máktorta, amit először kóstoltam és ennek újragondolásával készült az én tortám.

Gluténmentes máktorta hozzávalói

  • 24 dkg darált mák,
  • 24 dkg porcukor,
  • 6 db tojás,
  • 1/2 csomag sütőpor,
  • finom házi lekvár tölteléknek,
  • joghurt vagy mascarpone a tetejére,
  • csoki dara vagy gyümölcs a díszítéshez.

Gluténmentes máktorta elkészítése

  • 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük,
  • a 6 tojás sárgáját felverjük a porcukorral,
  • fokozatosan hozzákeverjük a sütőporos mákot,
  • majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét,
  • sütőpapírral bélelt tepsiben, vagy torta formában (mint a piskótát) megsütjük,
  • vigyázzunk, hogy ne süssük túl keményre, mert akkor a teteje berepedezik,
  • a megsült, kihűlt tortát középen kettévágjuk, és megkenjük lekvárral,
  • a tetejét tejszínhabbal, mascarponéval vagy joghurttal bevonjuk,
  • ízlés szerint csokidarával vagy gyümölcsökkel díszítjük.

Az én tortám vegyes házi lekvár tölteléket kapott, a tetejére görög joghurt (mert ez krémes és sűrű) került, valamint gránát alma biztosította a frissességet.

gluténmentes máktorta

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

Jó étvágyat!

+1 Tipp

Bármilyen tejtermék és gyümölcs jól illik a finom mákos tésztához.

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 65
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  
  • 65
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

2 hozzászólás

  1. Ilsinszki Andrea szerint:

    sütési időt nem lehetne a receptekhez írni ?gluténmentes máktorta , kókuszos álom is érdekelne /

    • Nagy Jucó szerint:

      Köszönöm a kérdést!
      A gluténmentes máktortát közepes (160-180 fok) hőfokon kell sütni, kb. 30-35 perc alatt készül el.
      A receptek többségénél egyébként oda van írva a sütésii idő is, így pl. a kókuszos álomnál is. “légkeveréses sütőben 150-160 fokon kb. 15-20 percig sütöttem, éppen hogy csak színe legyen,”

      Sok sikert és jó étvágyat kívánok: Nagy Jucó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × egy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás