Sós-mákos ropogtató

A sós-mákos sütemények többnyire úgy készülnek, hogy a sós tészta tetejét megszórjuk mákszemekkel. A sós-mákos ropogtató annyiban más, hogy ennek a tésztájába kerül a mák, a tetejét pedig bármilyen maggal vagy sajttal megszórhatjuk.

sós-mákos ropogtató

Sós-mákos ropogtató

A magos rudacskát és a mindenre jó levesles tésztából készülő sós rúd mellett a bátran ajánlom Veronika receptjét is.

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt,
  • 2 db tojássárgája,
  • 5 dkg szemes mák,
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • 2 kávéskanál só,
  • 6 g sütőpor,
  • kb. 2 evőkanál tejföl,
  • 25 dkg margarin
  • 1 felvert tojás a kenéshez,
  • sajt, szezámmag, napraforgó, tökmag, további mák vagy bármi más a tetejére. 

Elkészítése

  • a hozzávalókat egy nagy keverőtálba öntjük,
  • majd tésztává gyúrjuk,
  • a tésztát gyúródeszkán kinyújtjuk,
  • a tetejét megkenjük felvert tojással,
  • a tetejét megszórjuk bármilyen maggal, fotón szezámmaggal megszórva látható,
  • tetszés szerinti hosszúságú csíkokra vágjuk a tésztát,
  • tepsibe tesszük a csíkokat,
  • 200 celsius fokra előmelegített sütőbe toljuk,
  • kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 203
  • 11
  •  
  •  
  • 203
  •  
  • 11
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük