Sós-mákos ropogtató
A sós-mákos sütemények többnyire úgy készülnek, hogy a sós tészta tetejét megszórjuk mákszemekkel. A sós-mákos ropogtató annyiban más, hogy ennek a tésztájába kerül a mák, a tetejét pedig bármilyen maggal vagy sajttal megszórhatjuk.
Sós-mákos ropogtató
A magos rudacskát és a mindenre jó levesles tésztából készülő sós rúd mellett a bátran ajánlom Veronika receptjét is.
Hozzávalók
- 40 dkg liszt,
- 2 db tojássárgája,
- 5 dkg szemes mák,
- 5 dkg reszelt sajt,
- 2 kávéskanál só,
- 6 g sütőpor,
- kb. 2 evőkanál tejföl,
- 25 dkg margarin
- 1 felvert tojás a kenéshez,
- sajt, szezámmag, napraforgó, tökmag, további mák vagy bármi más a tetejére.
Elkészítése
- a hozzávalókat egy nagy keverőtálba öntjük,
- majd tésztává gyúrjuk,
- a tésztát gyúródeszkán kinyújtjuk,
- a tetejét megkenjük felvert tojással,
- a tetejét megszórjuk bármilyen maggal, fotón szezámmaggal megszórva látható,
- tetszés szerinti hosszúságú csíkokra vágjuk a tésztát,
- tepsibe tesszük a csíkokat,
- 200 celsius fokra előmelegített sütőbe toljuk,
- kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Nagyon köszönjük a szuper receptet Ujvári-Kordics Veronikának!
203 11
203 11
Nézd meg ezeket is!
Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!
Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!