Legjobb pogácsa receptek

Ha azt mondom: sajtos, túrós, tepertős, zsíros, medvehagymás, burgonyás és megkérdezem, hogy vajon milyen ételről beszélek, szinte mindenki azonnal rávágja, hogy pogácsa. Hát persze, hogy az egyik legkedveltebb sós, sült tésztáról beszélek és el is hoztam a legjobb pogácsa receptek szubjektív válogatását. Szerintem mindenki megtalálja benne a kedvencét.

Legjobb pogácsa receptek

A pogácsa egy kisebb kerek, általában sós sütemény, de létezik édes változata is. A Kárpát-medencei, a balkáni és a török konyha jellegzetes terméke. Elterjedt változatai a burgonyás, vajas, tepertős, juhtúrós és káposztás pogácsa. Hasonló néven ismert a Kárpát-medence és a Balkán népeinél (szlovák pagáč, osztrák német Pogatsche, szlovén, horvát pogača, szerb погача), valamint Törökországban (török poğaça). – irja a wikipédia.

Az itt bemutatott finomságok receptjét már leírtam, így most csak összefoglalásként mutatom be azokat. Ha pogácsa felkeltette a figyelmed, akkor a nevére vagy a fotójára kattintva eléred a recept részletes leírását.

Ahogy a teljes válogatás, úgy a receptek megjelenítésének sorrendje is teljesen szubjektív. De azért egy cseppet sem véletlen, hogy az Anyukám sakójtos pogácsája került az első helyre.

Anyukám sajtos pogácsája

Fornettis pogácsa receptje

Fornettis pogácsa

Téli pogácsa – remek sör vagy borkorcsolya receptje

téli pogácsa

Tejfölös pogácsa sajttal és köménymaggal

Telfölös pogácsa

Krumplis pogácsa élesztő nélkül

Krumplis pogácsa élesztő nélkül

Tepertős pogácsa receptje

tepertős pogácsa

Bodi mama sajtos pogácsája

mama sajtos pogácsája

Burgonyás köttes – finom krumplis pogácsa sajttal

burgonyás köttes

Túrós pogácsa: egyszerű és fenséges

túrós pogácsa

Másodnap is puha pogácsa titka

pogácsa

Medvehagymás vajaspogácsa

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

20 + 7 =