Gombakrém melegszendvicshez

Téli estéken jól esik egy könnyű, egyszerű, ugyanakkor meleg vacsora. A gombakrém melegszendvicshez recept pont jól jött nekem. Egy tea vagy forralt bor mellé nem is kívánhatnék jobb kiegészítőt.

gombakrém melegszendvicshez

Gombakrém melegszendvicshez

Az ehető gombák legfontosabb tápanyaga a fehérje, nagyon jó húspótló ételként használhatjuk. A fehérjén kívül zsírokat, nagyon fontos ásványi anyagokat, vitaminokat, íz- és zamatanyagokat, étvágygerjesztő glutaminsavakat, antibiotikus anyagokat is tartalmaz.

A gombát felhasználhatjuk főételként (rántva, pörkölt, fasírozott), illetve saláták, köretek, levesek, mártások, húsok ízesítésére is. Szárítva levesek, húsételek, saláták alkotórésze, őrölve fűszerként ugyanezekhez az ételekhez ízesítőként használják.

Bedi Istvánné a gomba melegszendvicshez való felhasználását osztotta meg velünk.

“Sziasztok! Egyszerű gombapörköltöt használok a gombás melegszendvicshez. Zsíron apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem. Hozzáadok fűszerpaprikát, szegfűgombát. De lehet bármilyen más fajta gombát is használni, amit szedni tudsz, vagy megvásárolhatsz, pl. csiperke, lilaszárú pereszke, vargánya stb. Jön hozzá egy kevés őrölt bors, petrezselyem, lestyán apróra vágva. Aki szereti csípősen, kevés erőspaprikát is tehet hozzá.

Ha készen van, már jól elfőtt a leve állandó keverés mellett pörköltszaft kockát főztem bele kb. 5 percig, hogy sűrítse. Aztán összeturmixoltam. Fagyasztóba is tettem el, így bármikor kéznél van, ha megkívánjuk.

A kenyeret vékonyan megkenem margarinnal, rákenem a krémet, reszelt sajttal megszórom. De nyugodtan mehet rá szalámi vagy sonka is. Gáztűzhely sütőjében a rácson sütöm, így ropogós lesz a kenyér alja.”

Nagyon köszönjük a kitűnő ötletet Bedi Istvánnénak!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 95
  • 7
  •  
  •  
  • 95
  •  
  • 7
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás