Sós sütemények húsvétra, amelyeket imádni fognak a locsolók

Sós sütemények húsvétkor is szinte kötelezőek. Különösen húsvét hétfőre, a locsolkodás napjára, amikor már mindenkinek elege van az édes süteményekből és az alkohol mellé is kell valami rágcsálnivaló. Hosszan elálló és finom sós sütemények legjobbjainak receptjét mutatom.

Sós-diós vendégváró falatok

Sós sütemények húsvétra, amelyeket imádni fognak a locsolók

Csupa eddig már a blogogon megírt receptből válogattam. A recepteket nem írom le újra, a képre kattintva olvashatod azokat.

Napokig ropogós sajtosrúd

A sajtosrúd számomra ropogósan az igazi. A sós, ropogós rágcsa jól jön a sok édes sütemény után. Nagyon jól illik gyümölcsök mellé is, de a bor és a sör is jobban csúszik egy kis sós finomság után. A napokig ropogós sajtosrúd receptje ráadásul roppant egyszerű a receptje. A frissen sült sajtosrúd is nagyon finom, de nagy előnye, hogy akár napokkal előbb is elkészíthetjük, ssmmit nem veszít az élvezeti értékéből.

Frissen abbahagyhatatlan sajtosrúd

Ismét egy sajtosrúd receptet hoztam. A kedvenceim, a napokig ropogós sajtosrúd és a mindenre jó leveles tésztából készülő sajtosrúd után most itt a frissen abbahagyhatatlan sajtosrúd receptje. Ha minden igaz, ezzel másnap már nincs gond, nem kell sem puhának, sem ropogósnak lennie, hisz addigra már elfogy.

Mutatós sajtos masni

A különleges technikával hajtogatott masni nagyon mutatós, bármilyen alkalomra vagy egyszerűen csak a család kényeztetésére érdemes elkészíteni.

Fornettis pogácsa

Fornettis pogácsa (fornetti pogácsa) frissen készül. Réteges és mennyei. Sokkal finomabb, mint a készen kapható fagyasztott változata. Elkészítése végtelenül egyszerű. A rengeteg pogácsa recept közül ez az egyik legfinomabb, érdemes kipróbálni.

Békebeli sajtos ropogós

A békebeli sajtos ropogós, vagy más néven sajtos tallér a gyerekkori karácsonyaink sós süteménye volt. Kicsit macerás elkészíteni, de imádtuk és testvéremmel szívesen besegítettünk a sütésbe. Nem tudom honnan ered a név, de gyerekkoromban mindig “kohász ropogósnak” hívtuk.

Sós-diós vendégváró

A sós-diós vendégváró falatok az egyik kedvenc sós süti, amit rendszeresen készítünk. A napokig elálló rágcsa megunhatatlan, nagyon jó vendéglátáshoz, partikra, házi bulikra, borkóstolókra, ugyanis nagyon jól felszívja az alkoholt. Nem mellesleg pedig nagyon finom.

Sós-diós vendégváró falatok

Sós-mákos ropogtató

A sós-mákos sütemények többnyire úgy készülnek, hogy a sós tészta tetejét megszórjuk mákszemekkel. A sós-mákos ropogtató annyiban más, hogy ennek a tésztájába kerül a mák, a tetejét pedig bármilyen maggal vagy sajttal megszórhatjuk.

Medvehagymás kocka

Ha már most van itt az ideje, használjuk ki. A medvehagyma egészséges, fokhagyma ízű növény, ami csak kora tavasszal érhető el. Érdemes kihasználni ezt a rövid időszakot.

Sajtos roló egyszerű töltelékkel

A legfinomabb ételek nem épp fogyókúrásak. A sajtos roló sem nevezhető annak, de néha azért csak megengedhetjük magunknak. A gyors és egyszerű, leveles tésztából készülő, krémmel töltött vendégvárónak biztos nem tudnak ellenállni a vendégek.

Vendégváró sajtos falatkát

És még egy sajtos, aminél nem kell a roló készítéssel bajlódni.

Diétás sajtos ropogós

A kitűnő receptnek köszönhetően a sajtos ropogós diétásan is ugyanolyan ropogós és ízletes lesz, mint az eredeti változat.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük