Petrezselymes tészta – egyszerű, gyors és olcsó

A petrezselymes tészta nagyon olcsó és laktató tésztaétel. Talán nincs is még egy ilyen gyorsan elkészülő étel és ilyen olcsó étel. Főleg, ha a tésztát sem magunk gyúrjuk, csak kifőzzük a boltban vásárolt kész tésztát. Mutatom a villámgyors receptet.

Petrezselymes tészta receptje

Tavasszal már egyre inkább vágyunk a friss ízekre. A petrezselymes tészta a friss, gyenge petrezselyem miatt pont ezt adja meg nekünk.

A petrezselyem (Petroselinum) az ernyősvirágzatúak (Apiales) rendjébe, ezen belül a zellerfélék (Apiaceae) családjába tartozó nemzetség, amely kb. 60 cm magasra növő bokros gyógy- és fűszernövényeket tartalmaz. Gyakran fehérrépának is nevezik. Két alaptípusa van: a gyökér petrezselyem és a levélpetrezselyem.

A levélpetrezselyem illóolajat, karotint, C- és E-vitamint, ásványi sókat tartalmaz. Fogyasztása a szervezet számára különösen a téli hónapokban előnyös. A petrezselyem zöldje és gyökere egyaránt gyomorerősítő, vesetisztító, étvágygerjesztő hatású. Flavonoidokat is tartalmazó illóolaja gyulladáscsökkentő hatású.

Érdemes frissen levágott leveleit felhasználni ételek ízesítésére akár nyersen, akár megfőzve. Találáshoz dekorációs céllal is használhatjuk, különösen a fodrás változata mutat jól a tányéron.

Az az igazság, hogy ennek az ételnek a receptjén nincs mit ragozni. Nem is húzom az időt, mutatom a receptet.

Hozzávalók

  • 50 dkg tészta,
  • 15 dkg vaj,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 4-5 evőkanál petrezselyemzöld, lehet akár saját termesztésű metélőpterezselyem is,
  • ízlés szerint sajt a tetejére.

Elkészítése

  • A tésztát kifőzzük a leírás szerint, leszűrjük, de nem öblítjük le.
  • Amint kész a tészta, megolvasztjuk a vajat, belerakjuk az összezúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet.
  • Megdinszteljük a fokhagymát és a petrezselymet.
  • Amint kész, rászedjük a tésztát.
  • Összeforgatjuk az alapanyagokat majd tálaljuk.

Nagyon köszönjük a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük