Hagymakrém házilag, egészségesen, só nélkül

A bolti hagymakrém tele van mindenféle ártalmas adalékanyagokkal és tartósítószerekkel. De hát miért is vennénk tubusos vöröshagymakrémet, ha otthon egyszerűen elkészíthetjük az egészséges változatát is. Már mutatom is receptet, hogy készül a hagymakrém házilag, tartósító szerek és só nélkül.

hagymakrém házilag

Vöröshagymakrém

A vöröshagymakrém receptje különösen akkor jön jól, ha sok hagymánk termett vagy kedvező áron jutottunk hozzá a piacon, de nincs megfelelő helyünk a tárolásához. Hagymakrémként elkészítve nem megy kárba, nem rohad meg és bármilyen ételhez gyorsan, egyszerűen felhasználható. További nagy előnye, hogy hosszan eltartható.

Megnézted már, hogy mi mindet tartalmaz egy bolti vöröshagymakrém? A vöröshagyma és a sok só mellett van benne többek között módosított kukorica-keményítő, étkezési sav (citromsav), sűrítőanyag (xantán gumi), tartósítószerek (kén-dioxidot tartalmazó Kálium-metabiszulfit, Kálium-szorbát.

Hát kell ennyi adalékanyag a szervezetünknek? Aligha.

Sinka Erika olvasónk házilag készített hagymakrémje jó alternatívája a bolti, adalékanyagokkal teli változatnak. Nincs benne semmi felesleges, sem tartósítószer, sem só, csak hagyma 100%-ban!

Hagymakrém hozzávalói

  • tetszés szerinti mennyiségű hagyma,
  • pici olaj.

Hagymakrém házilag elkészítése

  • a hagymát összevágjuk,
  • pici olajon ledinszteljük,
  • megpuhítjuk,
  • összeturmixoljuk,
  • üvegekbe töltjük,
  • nedves dunszttal tartósítjuk.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is.

+1 Tipp:

Ilyen gusztusosan elkészítve és üvegbe helyezve akár ajándéknak is kitűnő.

Nagyon köszönöm a fotót és a receptet Sinka Erikának!

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük