Pulykamáj lecsósan

Pulykamáj lecsósan receptjét kaptuk Sinka Erikától. Csak úgy lazán, egy kis plusszal, ahogy már megszoktuk tőle.

pulykamáj lecsósan

Máj fogyasztása, tápanyagtartalma

A máj az egyik leggyakrabban fogyasztott belsőség. Legyen szó sertés-, csirke- vagy pulykamájról, sokoladalúan elkészíthető. A liba- és kacsamájat leginkább sütve fogyasztjuk, igazi ínyencségnek számít. A hízott libamáj franciásan ráadásul egyszerűen elékszíthető. Készíthetünk belőle pástétomot, májkrémet, hurkát is.

Fogyasztásával kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Szakértők egyik csoportja szerint egyáltalán nem szabad májat ennünk. Ők úgy vélik, mivel a szervezet méregtelenítő szerve, teli van káros anyagokkal, toxinokkal. Ezért ha májat eszünk, azzal tulajdonképpen a saját szervezetünket mérgezzük meg.

Másik vélekedés szerint a máj az egyik legtökéletesebb élelmiszer. Nemcsak a méreganyagokat raktározza el, ezért tápláló,  és tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Különösen gazdag A-, és D-vitaminban, illetve vasban, rézben, cinkben, mangánban, szelénben.

Pulykamáj lecsósan készítése

“Hétvégén magamnak főztem….
Pulykamáj…lecsósan…és egy kis +, mert én így szeretem!
Semmi trükk, csak az alapok, ezt mindenki tovább variálhatja.
szalonná (kat) pirítok (csemege-, erdélyi-, bacon)
hagymák (kinek mi van ittho, nálam: vörös.- lila-, medve-, póréhagyma)
rá a pulykamáj
fűszerek (fehér-, éls fekete bors, majoranna, bazsalikom, esetleg csípős pirospaprika, fokhagyma….)
házi lecsó
és a + : kevéske vörösbor!!!!!
összerottyantani.
Persze lehet fött krumplival is tálalni, de én céklával, vagy savanyú uborkával fogyasztom….esetleg ha már van: kovászos ubival is fennséges!”

Nagyon köszönjük a receptet Sinka Erikának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 112
  • 8
  •  
  •  
  • 112
  •  
  • 8
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − 16 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás