Házi csirkemájkrém receptje

A házi csirkemájkrém nem tartalmaz semmi tartósítószert és mesterséges ízfokozót, nem mellesleg sokkal finomabb, mint a bolti változat. 

házi csirkemájkrém

Ismét Illésné Nagy Mária receptjét olvashatod.

„Ötletadó… 🧐
Izgatta a fantáziámat, hogy lehetne házilag finom májkrémet produkálni: mindenféle tartósítószer…stb. nélkül. Utánaolvastam, keresgéltem és végül elkészítettem a saját verziómat. Immár 5 éve csak ebben a formában fogyasztja a család, imádjuk!

Házi csirkemájkrém hozzávalói

  • 50 dkg csirkemáj,
  • 15 dkg bacon szalonna felkockázva,
  • 2 nagy fej vöröshagyma,
  • 3 evőkanál zsír (legjobb a kacsa vagy libazsír),
  • 2 dl húsleves (maradék vagy kockából főzött is jó),
  • 1 evőkanál mustár,
  • só,
  • őrölt bors,
  • majoránna,
  • tetejére: 2-3 evőkanál olvasztott zsír.

Elkészítése

  • a hagymát kockára vágjuk,
  • a szalonnával együtt elkezdjük sütni,
  • közben a zsírt hozzáadjuk,
  • ha már pirosra sült, a feldarabolt csirkemájat belekeverjük,
  • lefedve puhára sütjük, pároljuk.
  • néha kavargassuk meg,
  • kb. 15-20 perc alatt elkészül,
  • ha megsült a máj,
  • levesszük a tűzről és a húslevest,
  • mustárt a fűszereket hozzáadjuk,
  • késes aprítóba tesszük és pürésre, krémesre kevertetjük a géppel, (lehet botmixerrel is próbálkozni, nekem nagyon darabos maradt utána),
  • megkóstoljuk, lehet utána ízesíteni, fűszerezni ha szükséges,
  • bármilyen edénybe tehetjük,
  • a tetejére olvasztott zsírt is önthetünk,
  • folyamatos hűtés mellett célszerű 1 hét alatt elfogyasztani.

Vélemény: ízletes, igazi májízű, krémes állagú kényeztető finomságot kapunk, ami nem mellesleg saját készítésű, kellemes ízű, minden nem belevaló dologtól mentes!
Már pulyka és kacsamájjal is elkészítettem……😉

Próbáljátok ki, izgatottan várom hogy ízlett!
Jó étvágyat kívánok! 😋”

Nagyon köszönjük a kitűnő ötletet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük