Házi csirkemájkrém receptje
A házi csirkemájkrém nem tartalmaz semmi tartósítószert és mesterséges ízfokozót, nem mellesleg sokkal finomabb, mint a bolti változat.
Ismét Illésné Nagy Mária receptjét olvashatod.
„Ötletadó… 🧐
Izgatta a fantáziámat, hogy lehetne házilag finom májkrémet produkálni: mindenféle tartósítószer…stb. nélkül. Utánaolvastam, keresgéltem és végül elkészítettem a saját verziómat. Immár 5 éve csak ebben a formában fogyasztja a család, imádjuk!
Házi csirkemájkrém hozzávalói
- 50 dkg csirkemáj,
- 15 dkg bacon szalonna felkockázva,
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 3 evőkanál zsír (legjobb a kacsa vagy libazsír),
- 2 dl húsleves (maradék vagy kockából főzött is jó),
- 1 evőkanál mustár,
- só,
- őrölt bors,
- majoránna,
- tetejére: 2-3 evőkanál olvasztott zsír.
Elkészítése
- a hagymát kockára vágjuk,
- a szalonnával együtt elkezdjük sütni,
- közben a zsírt hozzáadjuk,
- ha már pirosra sült, a feldarabolt csirkemájat belekeverjük,
- lefedve puhára sütjük, pároljuk.
- néha kavargassuk meg,
- kb. 15-20 perc alatt elkészül,
- ha megsült a máj,
- levesszük a tűzről és a húslevest,
- mustárt a fűszereket hozzáadjuk,
- késes aprítóba tesszük és pürésre, krémesre kevertetjük a géppel, (lehet botmixerrel is próbálkozni, nekem nagyon darabos maradt utána),
- megkóstoljuk, lehet utána ízesíteni, fűszerezni ha szükséges,
- bármilyen edénybe tehetjük,
- a tetejére olvasztott zsírt is önthetünk,
- folyamatos hűtés mellett célszerű 1 hét alatt elfogyasztani.
Vélemény: ízletes, igazi májízű, krémes állagú kényeztető finomságot kapunk, ami nem mellesleg saját készítésű, kellemes ízű, minden nem belevaló dologtól mentes!
Már pulyka és kacsamájjal is elkészítettem……😉
Próbáljátok ki, izgatottan várom hogy ízlett!
Jó étvágyat kívánok! 😋”