Házi csirkemájkrém

A házi csirkemájkrém nem tartalmaz semmi tartósítószert és mesterséges ízfokozót, nem mellesleg sokkal finomabb, mint a bolti változat. 

házi csirkemájkrém

Ismét Illésné Nagy Mária receptjét olvashatod.

“Ötletadó… 🧐
Izgatta a fantáziámat, hogy lehetne házilag finom májkrémet produkálni: mindenféle tartósítószer…stb. nélkül. Utánaolvastam, keresgéltem és végül elkészítettem a saját verziómat. Immár 5 éve csak ebben a formában fogyasztja a család, imádjuk!

Házi csirkemájkrém hozzávalói

  • 50 dkg csirkemáj,
  • 15 dkg bacon szalonna felkockázva,
  • 2 nagy fej vöröshagyma,
  • 3 evőkanál zsír (legjobb a kacsa vagy libazsír),
  • 2 dl húsleves (maradék vagy kockából főzött is jó),
  • 1 evőkanál mustár,
  • só,
  • őrölt bors,
  • majoránna,
  • tetejére: 2-3 evőkanál olvasztott zsír.

Házi csirkemájkrém elkészítése

  • a hagymát kockára vágjuk,
  • a szalonnával együtt elkezdjük sütni,
  • közben a zsírt hozzáadjuk,
  • ha már pirosra sült, a feldarabolt csirkemájat belekeverjük,
  • lefedve puhára sütjük, pároljuk.
  • néha kavargassuk meg,
  • kb. 15-20 perc alatt elkészül,
  • ha megsült a máj,
  • levesszük a tűzről és a húslevest,
  • mustárt a fűszereket hozzáadjuk,
  • késes aprítóba tesszük és pürésre, krémesre kevertetjük a géppel, (lehet botmixerrel is próbálkozni, nekem nagyon darabos maradt utána),
  • megkóstoljuk, lehet utána ízesíteni, fűszerezni ha szükséges,
  • bármilyen edénybe tehetjük,
  • a tetejére olvasztott zsírt is önthetünk,
  • folyamatos hűtés mellett célszerű 1 hét alatt elfogyasztani.

Vélemény: ízletes, igazi májízű, krémes állagú kényeztető finomságot kapunk, ami nem mellesleg saját készítésű, kellemes ízű, minden nem belevaló dologtól mentes!
Már pulyka és kacsamájjal is elkészítettem……😉

Próbáljátok ki, izgatottan várom hogy ízlett!
Jó étvágyat kívánok! 😋”

Nagyon köszönjük a kitűnő ötletet Illésné Nagy Máriának!
  • 166
  •  
  • 10
  •  
  •  
  • 166
  •  
  • 10
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + egy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás