Legjobb kenyér receptek az olvasóktól

A kenyér ősidők óta az ember egyik legfontosabb tápláléka. A szocializmus időszakában nem lehetett Szent Istvánt ünnepelni, ezért egy régi hagyományt elővéve aratást befejező ünnepségeket tartottak ezen a napon. Így lett augusztus 20 az új kenyér ünnepe is. Mi mást hoztam volna mára, mint a legjobb  kenyér receptek válogatását az olvasóktól.

 

Legjobb kenyér receptek

 

“Valami csodálatos van a kenyér ízében. Olyan mindennapos, mégis olyan jó. Nagyon demokratikus. Táplál szegényt és gazdagot. Jól illik húshoz vagy halhoz, gyümölcshöz vagy sajthoz egyaránt. Asztalra tehetjük háromszor napjában, akár egész nap is ott lehet. De sohasem kevésbé szívesen látott vendég.”  – vallja Őrsy László a mindennapi betevőnkről. És milyen igaza van.

Rengeteg mondás, közmondás is társul a kenyérhez

Az olvasók közül többen is sütnek rendszeresen kenyeret és meg is osztják velünk az ezzel kapcsolatos gondolataikat.

Farkas Erika: “Én szoktam hetente egyszer fehér kenyeret sütni! Nagyon finom😉”

Takács Ildikó: “Két naponta sütök, 30 dkg vitamill sokmagos rozsos búzacsírás és 12 dkg fehér tönkölybúza liszt keverékéből olívaolajjal. Kenyérsütőben készül és turbózom pirított hagymával, tökmaggal, szárított paradicsommal. A hagymás a kedvenc.”

Szallos-Kiss Ágnes: “3 éve sütöm otthon a kenyeret. Mikor milyet, kovászosat, öregtésztával, söröset, gyökérkenyeret. Csak fehéret, vagy teljeskiőrlésű tönkölyt teszek bele, magokkal, mogyoróval, sült hagymával…… ha szeretnél recepteket csatlakozhatsz az Akik szeretnek kenyeret sütni csoportba, csodákat látsz majd. Limara weboldalán is rengeteg jobbál jobb receptet találsz. Anyukámat is megfertőztem, eddig kenyérsütőgépben csinálta a kenyeret, mostanában már a sütőben süti. :)”

Illésné Nagy Mária: “12 éve sütöm itthon a kenyeret, péksüteményt. Kenyérsütőgépben dagasztatom, sütőben sütöm és 3 éve már kemencében is. Rengetegféle formában, összetételben készítem, kovásszal, öregtésztával, kedvem szerint. Az alapliszt a tönkölyliszt, ezt variálom mindenféle liszttel, darával, pehellyel, puffasztott quinoával, amaránttal, magokkal, fűszerekkel, különféle olajokkal…stb. Most a chiamaggal készült a kedvenc, de cukkinival, sütőtökkel, batátával, sárgarépával, hagymával, fokhagymával, friss fűszernövényekkel, stb. is remek ízű kenyereket sütök.
Maradék petrezselymes burgonya, püré, rizsköret sem veszik kárba, kenyér lesz a veszte 😋
Ennyi év alatt hatalmas receptgyűjteményem van már, óriási a választék, a neten is rengeteget lehet tanulni hozzáértőktől.
Nekem Limara hozta meg a kedvet a sütéshez, és az ok, hogy akkoriban kisebbik fiam egészségügyi problémákkal küszködött, emiatt döntöttem az itthoni sütés mellett. Azt fogyasztjuk amit én teszek bele, hozzá…nekem, nekünk megérte, azóta is. Kevés jobb illat van a frissen sülő kenyér, péksütemény illatánál! 😊”

Igen, tudom, hogy nem szöveget, hanem szuper olvasói recepteket ígértem. Jöjjenek hát!

Legjobb kenyér receptek az olvasóktól

Fehérlisztből készült kenyér

Durumbúzás kenyér

Péksütemények

Extra kenyeres receptek

Végül hoztam még két receptet. Ezek nem igazán kenyerek. A zsíros kenyér tortának az alapja bármilyen kenyér lehet, akár házilag készített is.

A kenyérlángos a nevében hordozza a kenyér szót, nem véletlenül. A kenyérsütéskor, a maradék tésztából készítették ezt a finomságot. Akár nevezhetjük a magyarok pizzájának is. Csak egy olasz meg ne hallja!

Ha már a pizza is szóba került, ne maradjon ki az sem.

Nagyon köszönöm az olvasóknak a kitűnő recepteket!

  • 220
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 220
  •  
  •  
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 5 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás