Legjobb kenyér receptek az olvasóktól

A kenyér ősidők óta az ember egyik legfontosabb tápláléka, de napjainkban egyre inkább megfizethetetlen. Sokat spórolhatunk azzal, ha saját magunk sütjük meg a kenyeret. Csak egy jó receptet kell találni hozzá. Ebben most nem lesz hiány, hisz legjobb kenyér receptek válogatását hoztam az olvasóktól. Találsz köztük kovászos, durumbúzás és zsúrkenyeret is.

Legjobb kenyér receptek

Legjobb kenyér receptek az olvasóktól

“Valami csodálatos van a kenyér ízében. Olyan mindennapos, mégis olyan jó. Nagyon demokratikus. Táplál szegényt és gazdagot. Jól illik húshoz vagy halhoz, gyümölcshöz vagy sajthoz egyaránt. Asztalra tehetjük háromszor napjában, akár egész nap is ott lehet. De sohasem kevésbé szívesen látott vendég.”  – vallja Őrsy László a mindennapi betevőnkről. És milyen igaza van.

Rengeteg mondás, közmondás is társul a kenyérhez

Az olvasók közül többen is sütnek rendszeresen kenyeret és meg is osztják velünk az ezzel kapcsolatos gondolataikat.

Farkas Erika: “Én szoktam hetente egyszer fehér kenyeret sütni! Nagyon finom😉”

Takács Ildikó: “Két naponta sütök, 30 dkg vitamill sokmagos rozsos búzacsírás és 12 dkg fehér tönkölybúza liszt keverékéből olívaolajjal. Kenyérsütőben készül és turbózom pirított hagymával, tökmaggal, szárított paradicsommal. A hagymás a kedvenc.”

Szallos-Kiss Ágnes: “3 éve sütöm otthon a kenyeret. Mikor milyet, kovászosat, öregtésztával, söröset, gyökérkenyeret. Csak fehéret, vagy teljeskiőrlésű tönkölyt teszek bele, magokkal, mogyoróval, sült hagymával…… ha szeretnél recepteket csatlakozhatsz az Akik szeretnek kenyeret sütni csoportba, csodákat látsz majd. Limara weboldalán is rengeteg jobbál jobb receptet találsz. Anyukámat is megfertőztem, eddig kenyérsütőgépben csinálta a kenyeret, mostanában már a sütőben süti. :)”

Illésné Nagy Mária: “12 éve sütöm itthon a kenyeret, péksüteményt. Kenyérsütőgépben dagasztatom, sütőben sütöm és 3 éve már kemencében is. Rengetegféle formában, összetételben készítem, kovásszal, öregtésztával, kedvem szerint. Az alapliszt a tönkölyliszt, ezt variálom mindenféle liszttel, darával, pehellyel, puffasztott quinoával, amaránttal, magokkal, fűszerekkel, különféle olajokkal…stb. Most a chiamaggal készült a kedvenc, de cukkinival, sütőtökkel, batátával, sárgarépával, hagymával, fokhagymával, friss fűszernövényekkel, stb. is remek ízű kenyereket sütök.
Maradék petrezselymes burgonya, püré, rizsköret sem veszik kárba, kenyér lesz a veszte 😋
Ennyi év alatt hatalmas receptgyűjteményem van már, óriási a választék, a neten is rengeteget lehet tanulni hozzáértőktől.
Nekem Limara hozta meg a kedvet a sütéshez, és az ok, hogy akkoriban kisebbik fiam egészségügyi problémákkal küszködött, emiatt döntöttem az itthoni sütés mellett. Azt fogyasztjuk amit én teszek bele, hozzá…nekem, nekünk megérte, azóta is. Kevés jobb illat van a frissen sülő kenyér, péksütemény illatánál! 😊”

Igen, tudom, hogy nem szöveget, hanem szuper olvasói recepteket ígértem. Jöjjenek hát!

Házi fehér kenyér Limara receptje alapján

Házi fehér kenyér Limara receptje alapján

 

Zsúrkenyér recept

Zsúrkenyér házilag: pont olyan az íze, mint régen

 

Durumbúzás kenyér

Péksütemény receptek

Pita késztése házilag

Ropogós tejes kifli

Köménymagos kifli

Vajas, sós kifli köménymaggal

Vajas croissant

Extra kenyeres receptek

Végül hoztam még két receptet. Ezek nem igazán kenyerek. A zsíroskenyér tortának az alapja bármilyen kenyér lehet, akár házilag készített is.

A kenyérlángos a nevében hordozza a kenyér szót, nem véletlenül. A kenyérsütéskor, a maradék tésztából készítették ezt a finomságot. Akár nevezhetjük a magyarok pizzájának is. Csak egy olasz meg ne hallja!

Ha már a pizza is szóba került, ne maradjon ki annak tésztája sem.

Nagyon köszönöm az olvasóknak a kitűnő recepteket!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük