5 szempont a tökéletes étkező berendezéséhez

Nincs is annál jobb, mint amikor a vasárnapi ebédhez összegyűlik az asztal körül az egész család, azonban sok bosszúságot és kényelmetlenséget tud okozni, egy nem jól berendezett étkező.

5 szempont a tökéletes étkező berendezéséhez

Néhány szempont figyelembevételével és a megfelelő webáruházból való rendeléssel azonban könnyedén kialakíthatjuk úgy, hogy hosszú időn át kiválóan szolgálja az egész család kényelmét.

Étkezőasztal

Az étkező helyiségben egyértelműen az asztal a leghangsúlyosabb berendezési tárgy, ám egy rosszul kiválasztott vagy elhelyezett darab rengeteg fejfájást is tud okozni. Fontos, hogy olyan asztalt válasszunk, ami könnyen körbejárható és nem túl nagy, így nem fogja elnyomni a rendelkezésre álló teret.

Székek

Még egy villámgyors reggeli suli előtt vagy hosszú beszélgetés a vacsora vendégekkel? Mindegy, hogy mennyit időzünk átlagosan az asztalnál, ha az étkezőszékek nem elég kényelmesek, könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy messziről kerüljük az étkezőt és gyakran előfordul, hogy a vacsoránkat a kanapén görnyedve fogyasztjuk el.

Tálalószekrény

Sokan teljesen figyelmen kívül hagyják ezt a nélkülözhetetlen bútordarabot, pedig a tálaló vitrinek és komódok széles választékában a legkisebb étkezőbe is akad tökéletes darab. Egy csinos komód ráadásul nem csupán abban segít, hogy könnyebben szétválasszuk a főzés és a tálalás során használatos eszközöket, de arra is kiváló, hogy feldobjuk vele a helyiséget.

5 szempont a tökéletes étkező berendezéséhez - tálalószekrény, komód

Étkészlet

Azt sokan tudják, hogy a gördülékeny konyhai munkához elengedhetetlenek a minőségi eszközök (pl. kések, teflon- és öntöttvas serpenyők), ám arra általában kevesebbet fordítunk, hogy kiváló minőségű étkészlet kerüljön az asztalra. Pedig egy kézműves tányérkészlet, egy szépen megtervezett borospohár vagy egy jó minőségű evőeszköz készlet óriásit emel az étkezés színvonalán, amit kár lenne csak az ünnepi alkalmakra tartogatnunk, nem igaz?

Megvilágítás

Ahogy a konyhában, úgy az étkezőben is fontos, hogy jó megvilágításba helyezzük az ételeket. Érdemes úgy kialakítani a helyiséget, hogy a fő világítás mellett legyenek hangulatfények és spot lámpák is, például legyen külön lámpa a teljes szoba, az asztal és a dekorációk (pl. faliképek, dísztárgyak) megvilágítására is.

fotók: canva.com

Hirdetés (X)

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

1 Response

  1. Frida szerint:

    Köszönöm ezt a rövid összefoglalót, nagyon jó így pontonként látni, hogy mire kell odafigyelni ahhoz, hogy tényleg jól, otthonosan érezzük magunkat az étkezőnkben. Egyik barátnőm és párja most költöznek össze, és barátnőm mindenképp divatos nappalit szeretne. Ajánlottam is neki ezt az írást, plusz felhívtam a figyelmét arra, hogy a kényelemre is figyeljen. Közben eszembe jutott, hogy tegnap olvastam egy másik cikket (ezt veletek is megosztom), biztosan ez is segít még valakinek, aki étkezőgarnitúrát vásárolna. https://lakberinfo.hu/lakberendezes/etkezo/2020-12-14-tippek-az-etkezogarniturank-optimalis-kialakitasahoz/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük