Házi disznósajt készítése

Házi disznósajt készítése talán macerásnak tűnhet egy kicsit, de ha tudni akarjuk, mit eszünk megéri bajlódni vele. Nem mellesleg pont olyan lesz az ízesítése, ahogy mi szeretnénk.

 

házi disznósajt

 

“Disznó sajtot is bármikor lehet készíteni ! 

Nagy családban nőttem fel , szorgalmas Szüleim voltak ..Én meg “kíváncsi ” és sok mindent eltanultam Tőlük ! …68 éves vagyok “Ráérek amire akarok!” ….amíg tudom, Magam készítek el dolgokat és tudom ,mit eszem ! ….a finomból is lehet jó ízűen keveset enni ! 🙂

Házi disznósajt hozzávalói

  • 1 db disznó nyelv,
  • 1 db disznó szív,
  • disznó fejhús,
  • csülök,
  • só,
  • bors,
  • fokhagyma,
  • pirospaprika

 

Házi disznósajt elkészítése

  • puhára főzöm a húsokat,
  • kicsit lehűtöm,
  • felszeletelem vékony csíkokra,
  • hozzáadom a fűszereket: só, bors, fokhagyma turmixolva pici vízzel, pirospaprika (én nem mérek semmit, ízlés szerint rakom a fűszert)
  • jól összekeverem
  • folpackba tekerem,
  • jól összezötykölöm,
  • mindkét végét begumizom,
  • hűtőbe teszem és már másnap fogyasztható ! 

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Baráth Rozáliának!

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 22
  •  
  •  
  • 10
  •  
  •  
  • 22
  •  
  •  
  • 10
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × 5 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás