Házi disznósajt készítése

Házi disznósajt készítése talán macerásnak tűnhet egy kicsit, de ha tudni akarjuk, mit eszünk megéri bajlódni vele. Nem mellesleg pont olyan lesz az ízesítése, ahogy mi szeretnénk.

házi disznósajt

“Disznó sajtot is bármikor lehet készíteni ! 

Nagy családban nőttem fel , szorgalmas Szüleim voltak ..Én meg “kíváncsi ” és sok mindent eltanultam Tőlük ! …68 éves vagyok “Ráérek amire akarok!” ….amíg tudom, Magam készítek el dolgokat és tudom ,mit eszem ! ….a finomból is lehet jó ízűen keveset enni ! 🙂

Házi disznósajt hozzávalói

  • 1 db disznó nyelv,
  • 1 db disznó szív,
  • disznó fejhús,
  • csülök,
  • só,
  • bors,
  • fokhagyma,
  • pirospaprika

Házi disznósajt elkészítése

  • puhára főzöm a húsokat,
  • kicsit lehűtöm,
  • felszeletelem vékony csíkokra,
  • hozzáadom a fűszereket: só, bors, fokhagyma turmixolva pici vízzel, pirospaprika (én nem mérek semmit, ízlés szerint rakom a fűszert)
  • jól összekeverem
  • folpackba tekerem,
  • jól összezötykölöm,
  • mindkét végét begumizom,
  • hűtőbe teszem és már másnap fogyasztható ! 

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Baráth Rozáliának!

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Erika Ortl szerint:

    Csak lehessen kapni ezeket a husokat. De egesz egyszeru elkeszites.
    Es finom lehet.

    • kovacs valeria szerint:

      A husokat lehet kapni henteseknel.Hol elsz? Meg itt tavol a vilag masik vegen is van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhét + 13 =