Csokoládéflip készítése házilag
A csokoládéflip karácsonyi ajándéknak is kitűnő csokoládés kényeztető finomság. Amolyan női ital, ami mindenkit levesz a lábáról.

Illésné Nagy Mária: “Régóta készítem már, szeretjük. Különleges alkalmakon, ünnepeken szoktunk koccintani vele. Ízletes, finoman selymes ízű, ugyanakkor eléggé “ütős” a szesztartalma miatt. Érdemes néhány nappal fogyasztás előtt elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Jó készülődést kívánok, egészségetekre! 🥂
Csokoládéflip hozzávalói (kb. 8 dl-hez)
- 2 dl víz,
- 18 dkg kristálycukor,
- 2 evőkanál natúr kakaópor,
- 5 dkg étcsokoládé,
- 30 dkg sűrített tej,
- 3 dl tiszta szesz (96 %-os alkohol).
Csokoládéflip elkészítése
- vízből és a cukorból szirupot főzünk (addig forraljuk lassú tűzön, amíg a kanalat bevonja, de még folyós állagú, ekkor jó),
- a kakaóport és az étcsokoládét hozzákeverjük,
- hozzáadjuk a sűrített tejet,
- összekeverjük,
- hozzáadjuk az alkoholt és egy habverővel alaposan elkeverjük,
- szűrőn keresztül üvegbe töltjük,
- pár napig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
- hűvös helyen tároljuk, , pl. kamra kövén is sokáig eláll.
Ha sűrűnek találjuk, vagy állás közben besűrűsödne, szigorúan csak sziruppal szabad hígítani!
Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!
Jó étvágyat!