Csokoládéflip készítése házilag

A csokoládéflip karácsonyi ajándéknak is kitűnő csokoládés kényeztető finomság. Amolyan női ital, ami mindenkit levesz a lábáról.

csokoládéflip

Illésné Nagy Mária: “Régóta készítem már, szeretjük. Különleges alkalmakon, ünnepeken szoktunk koccintani vele. Ízletes, finoman selymes ízű, ugyanakkor eléggé “ütős” a szesztartalma miatt. Érdemes néhány nappal fogyasztás előtt elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Jó készülődést kívánok, egészségetekre! 🥂

Csokoládéflip hozzávalói (kb. 8 dl-hez)

  • 2 dl víz,
  • 18 dkg kristálycukor,
  • 2 evőkanál natúr kakaópor,
  • 5 dkg étcsokoládé,
  • 30 dkg sűrített tej,
  • 3 dl tiszta szesz (96 %-os alkohol).

Csokoládéflip elkészítése

  •  vízből és a cukorból szirupot főzünk (addig forraljuk lassú tűzön, amíg a kanalat bevonja, de még folyós állagú, ekkor jó),
  • a kakaóport és az étcsokoládét hozzákeverjük,
  • hozzáadjuk a sűrített tejet, 
  • összekeverjük,
  • hozzáadjuk az alkoholt és egy habverővel alaposan elkeverjük,
  • szűrőn keresztül üvegbe töltjük,
  • pár napig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  • hűvös helyen tároljuk, , pl. kamra kövén is sokáig eláll.

Ha sűrűnek találjuk, vagy állás közben besűrűsödne, szigorúan csak sziruppal szabad hígítani!

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

További hasonló ötletek

  • 77
  •  
  •  
  • 7
  •  
  •  
  • 77
  •  
  •  
  • 7
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy − három =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás