Csokoládéflip készítése házilag

A csokoládéflip otthon, saját kezűleg is készíthető, ráadásul karácsonyi ajándéknak is kitűnő csokoládés kényeztető finomság. A finom, selymes alkoholos ital amolyan női ital, ami mindenkit levesz a lábáról. Az egyszerű recepttel gyorsan készül és gyorsan fogy.

Illésné Nagy Mária: „Régóta készítem már, szeretjük. Különleges alkalmakon, ünnepeken szoktunk koccintani vele. Ízletes, finoman selymes ízű, ugyanakkor eléggé „ütős” a szesztartalma miatt. Érdemes néhány nappal fogyasztás előtt elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Jó készülődést kívánok, egészségetekre! 🥂

Csokoládéflip hozzávalói (kb. 8 dl-hez)

  • 2 dl víz,
  • 18 dkg kristálycukor,
  • 2 evőkanál natúr kakaópor,
  • 5 dkg étcsokoládé,
  • 30 dkg sűrített tej,
  • 3 dl tiszta szesz (96 %-os alkohol) vagy bármilyen más magas alkoholtartalmú, nem ízesített alkoholos ital, pl. vodka.

Csokoládéflip elkészítése

  •  vízből és a cukorból szirupot főzünk (addig forraljuk lassú tűzön, amíg a kanalat bevonja, de még folyós állagú, ekkor jó),
  • a kakaóport és az étcsokoládét hozzákeverjük,
  • hozzáadjuk a sűrített tejet, 
  • összekeverjük,
  • hozzáadjuk az alkoholt és egy habverővel alaposan elkeverjük,
  • szűrőn keresztül üvegbe töltjük,
  • pár napig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  • hűvös helyen tároljuk, pl. kamra kövén is sokáig eláll, mert az alkohol jól tartósít.

Tipp: Ha sűrűnek találjuk az elkészült csokoládéflipet, vagy állás közben túlságosan besűrűsödne, egy kis vízzel és cukorral készítsünk újabb szirupot és azzal hígítsuk fel.

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

További alkoholos italok receptje

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük